autor:

mariana scarlat

» » Aperitive

Chiftelute de vinete

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
2 vinete mari, 2 linguri de brânză, 2 ouă, 2 linguri făină, ulei pentru prăjit, sare, salată verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă, se toacă cu tocătorul de lemn, se pun într-un castron adăugând sarea, brânza, ouăle şi făina. Se amestecă totul bine. Din pasta obţinută se ia cu lingura şi se prăjesc în ulei înfierbântat, pe ambele părţi chifteluţe nu prea mari.

Se aşază pe farfurie, se presară cu brânză rasă, se garnissc cu câteva frunze de salată şi se servesc fierbinţi sau reci.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite! Curatam vinetele si dovleceii

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crema de conopida

Crema de conopida

Se paseaza toate legumele (conopida, morcov, cartifi) si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Apetisante.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Cred ca sunt bune, ma tenteaza, am notat reteta, felicitari, Mari.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Interesanta reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Cred ca este bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri de brânză
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • salată verde

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisante.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Roșii uscate la cuptor