autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chiftelute din carne de manzat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 40 de bucati): 120 g ceapa, , 120 ml ulei, , 6 felii franzela, , 1 kg carne tocata, , 200 g iaurt gros, , 4 oua mai mici, , sare, , piper, , 80 g pesmet, , 4 linguri capere., 400 g castraveti murati, , 2 legaturi codite de ceapa verde, , 1 legatura marar, , 4 linguri capere (mici), , 4 linguri ulei de masline, , 100 g iaurt gros, , 1 lingurita mustar potrivit de iute, , 1/8 l vin alb sec.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste putin in doua linguri de ulei incins, dupa care se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza coaja de la franzela, iar miezul se faramiteaza cat mai fin. Se framanta carnea tocata cu ceapa calita, painea, iaurtul si ouale, pana ce se obtine un “aluat” simplu, se condimenteaza bine cu sare si piper. Se acopera si se tine o ora la rece.
Din carnea tocata se fac - cu palmele ude - 40 de chiftele. Se dau prin pesmet, se turtesc putin si se prajesc in uleiul ramas (nu se incinge tot o data) aproximativ 5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se servesc cu un sos de castraveti murati si capere.

Se scurg castravetii, se zvanta si se taie foarte marunt (zeama se pastreaza in borcan). Coditele de ceapa verde se taie rondele, iar mararul se toaca. Caperele se clatesc sub jetul de apa si se lasa sa se scurga. Se bat cu telul uleiul, iaurtul, mustarul, 3 linguri de zeama de castraveti si vinul alb. Se incorporeaza castravetii, caperele si mararul, se presara peste sos cateva capere si rondelele de ceapa verde si se serveste langa chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob vita

Drob vita

Maruntaiele se dau un clocot apoi se spala pana apa devine limpede. Se pun la fiert la foc mediu.

8 voturi    4 comentarii
5h
Aperitive cu carne
Ciuperci pane umplute

Ciuperci pane umplute

1.Se desprind piciorusele ciupercilor apoi se curata palariutele de pielita,se spala sub jet de apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 40 de bucati): 120 g ceapa
  • 120 ml ulei
  • 6 felii franzela
  • 1 kg carne tocata
  • 200 g iaurt gros
  • 4 oua mai mici
  • sare
  • piper
  • 80 g pesmet
  • 4 linguri capere.
  • 400 g castraveti murati
  • 2 legaturi codite de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri capere (mici)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g iaurt gros
  • 1 lingurita mustar potrivit de iute
  • 1/8 l vin alb sec.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania