autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chiftelute din carne de manzat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 40 de bucati): 120 g ceapa, , 120 ml ulei, , 6 felii franzela, , 1 kg carne tocata, , 200 g iaurt gros, , 4 oua mai mici, , sare, , piper, , 80 g pesmet, , 4 linguri capere., 400 g castraveti murati, , 2 legaturi codite de ceapa verde, , 1 legatura marar, , 4 linguri capere (mici), , 4 linguri ulei de masline, , 100 g iaurt gros, , 1 lingurita mustar potrivit de iute, , 1/8 l vin alb sec.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste putin in doua linguri de ulei incins, dupa care se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza coaja de la franzela, iar miezul se faramiteaza cat mai fin. Se framanta carnea tocata cu ceapa calita, painea, iaurtul si ouale, pana ce se obtine un “aluat” simplu, se condimenteaza bine cu sare si piper. Se acopera si se tine o ora la rece.
Din carnea tocata se fac - cu palmele ude - 40 de chiftele. Se dau prin pesmet, se turtesc putin si se prajesc in uleiul ramas (nu se incinge tot o data) aproximativ 5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se servesc cu un sos de castraveti murati si capere.

Se scurg castravetii, se zvanta si se taie foarte marunt (zeama se pastreaza in borcan). Coditele de ceapa verde se taie rondele, iar mararul se toaca. Caperele se clatesc sub jetul de apa si se lasa sa se scurga. Se bat cu telul uleiul, iaurtul, mustarul, 3 linguri de zeama de castraveti si vinul alb. Se incorporeaza castravetii, caperele si mararul, se presara peste sos cateva capere si rondelele de ceapa verde si se serveste langa chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv cu bacon

Aperitiv cu bacon

1.Se decongeleaza aluatul.Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. 2.Se intinde crema

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Carnati/cremwursti in foietaj

Carnati/cremwursti in foietaj

Foietajul se lasa la temperatura camerei pt aa se dezgheta. Se taie apoi fasiute subtiri se presara

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 40 de bucati): 120 g ceapa
  • 120 ml ulei
  • 6 felii franzela
  • 1 kg carne tocata
  • 200 g iaurt gros
  • 4 oua mai mici
  • sare
  • piper
  • 80 g pesmet
  • 4 linguri capere.
  • 400 g castraveti murati
  • 2 legaturi codite de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri capere (mici)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g iaurt gros
  • 1 lingurita mustar potrivit de iute
  • 1/8 l vin alb sec.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Placinta cu carne