Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste putin in doua linguri de ulei incins, dupa care se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza coaja de la franzela, iar miezul se faramiteaza cat mai fin. Se framanta carnea tocata cu ceapa calita, painea, iaurtul si ouale, pana ce se obtine un “aluat” simplu, se condimenteaza bine cu sare si piper. Se acopera si se tine o ora la rece.
Din carnea tocata se fac - cu palmele ude - 40 de chiftele. Se dau prin pesmet, se turtesc putin si se prajesc in uleiul ramas (nu se incinge tot o data) aproximativ 5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se servesc cu un sos de castraveti murati si capere.
Se scurg castravetii, se zvanta si se taie foarte marunt (zeama se pastreaza in borcan). Coditele de ceapa verde se taie rondele, iar mararul se toaca. Caperele se clatesc sub jetul de apa si se lasa sa se scurga. Se bat cu telul uleiul, iaurtul, mustarul, 3 linguri de zeama de castraveti si vinul alb. Se incorporeaza castravetii, caperele si mararul, se presara peste sos cateva capere si rondelele de ceapa verde si se serveste langa chiftelute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii