Chiftelute din peste cu sos de mozzarella

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr cartofi fainosi.
  • 400 gr file de peste.
  • zeama de la o lamaie.
  • 1 lingura marar tocat fin.
  • 6 linguri pesmet.
  • 3 oua.
  • 2 linguri de faina.
  • 200 ml ulei de prajit(eu folosesc ulei de palmier).
  • sare si piper roz proaspat macinat si alte condimente care ne plac(eu folosesc la peste rozmarin si tarhon).
  • Pentru sos:150 gr mozzarella,75 ml suc de rosii(Pomodorre),1 lingurita zahar brun,cateva picaturi de sos Tabasco.

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert pentru 15 minute,in apa usor sarata dupa care ii scurgem si ii vom pasa.Spalam fileul de peste, il taiem bucati ,il stropim cu zeama de lamaie si apoi mixam pestele in robotul de bucatarie,mararul si 3 linguri de pesmet.Incorporam totul in pasta de cartofi impreuna cu 2 oua,sare si piper dupa gust.Acest aluat il bagam la frigider intr-o punga de plastic, pentru 15 minute.Cu mana umeda,formam chiftelute, pe care le trecem prin faina si ou si iar prin pesmet si le prajim.Le scoatem pe un prosop absorbant de hartie sa se scurga de uleiul prajit.Urmeaza sa facem sosul si mixam ingredientele pentru sos din urmatoarele:150 gr mozzarella,75 ml suc de rosii Pomodorre,1 lingurita zahar brun,cateva picaturi de sos Tabasco.Aceste chiftelute le vom servi cu acest sos preparat din branza mozzarella.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise