Chiftelute din piure de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute din piure de cartofi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 4-5 linguri cu faina
  • pesmet
  • 30 g margarina
  • sare, piper, vegeta
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 4 -5 ciuperci proaspete

Mod de preparare

O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post!

Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper,

vegeta, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.

Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet.

Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute,

pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins.

Cine doreste , le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute. ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta