autor:

valentina ionita

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Chiftelute rapide din legume crude - de post (reteta casei)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru compozitie am folosit 3 cartofi de marime potrivita, 2 morcovi potriviti ca marime, jum. dintr-o telina mica, 4 feliute de paine cu coaja, 5 catei de usturoi, o legatura de ceapa verde, o legatura marar verde, 4 linguri pesmet, 2 linguri faina, 4 linguri ulei de masline, sare si condimente dupa gust (piper, cimbru, nucsoara )., Chiftelutele obtinute se tavalesc printr-un amestec de 4 linguri pesmet, 2 linguri faina, o lingura tarate de ovaz si se prajesc in ulei de rapita.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Cartofii, morcovii, telina, usturoiul se curata, se spala si se maruntesc bine la blender sau prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine neinmuiat.
Mararul si ceapa verde se toaca fin cu cutitul si se amesteca cu compozitia de mai sus.Se toarna uleiul de masline, se sareaza, se condimenteaza dupa gust si se amesteca , se framanta foarte bine pana se omogenizeaza, se leaga compozitia. Se ia cu lingurita si se formeaza chiftelute rotunde care se tavalesc prin amestecul de pesmet, faina si tarate de ovaz si se prajesc in ulei de rapita. Dupa prajire se scot pe servetele de hartie pentru a se elimina surplusul de grasime.

Vi le recomand cu drag... Se pregatesc rapid, nu se pierd vitaminele din legume prin fierbere, apoi prin prajire si cel mai important este faptul ca nu atrag grasime in interior prin prajire... Eu le pregatesc mai des pe acestea decat pe cele pregatite din legume fierte...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute rapide din legume crude - de post (reteta casei)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Coctail energizant din fructe si seminte

Coctail energizant din fructe si seminte

Asa cum stim, nutritionistii ne recomanda 5 mese pe zi, adica trei mese principale si doua gustari.

5 voturi    2 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Huevos rancheros

Huevos rancheros

1. Incalzeste intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline si adauga ceapa, ardeiul rosu si cel iute,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine):

    Au iesit bune chiftele, doar ca am avut o problema, amestecul a fost tare lipicios, am mai pus faina, ba pesmet, dar cu greu am resuit sa dau forma rotunda, a trebuit sa imi ung la fiecare 5 chiftele mainile cu ulei. Sunt usor de facut, dar nu de modelat :D

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru compozitie am folosit 3 cartofi de marime potrivita
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • jum. dintr-o telina mica
  • 4 feliute de paine cu coaja
  • 5 catei de usturoi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura marar verde
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si condimente dupa gust (piper
  • cimbru
  • nucsoara ).
  • Chiftelutele obtinute se tavalesc printr-un amestec de 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • o lingura tarate de ovaz si se prajesc in ulei de rapita.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Rotolo di ricotta e spinaci