autor:

autor

» » Aperitive

Chiftelute

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 morcovi mijlocii, un pastarnac, o jumatate de telina, o ceapa mijlocie (daca este rosie si dulce este si mai bine!), o lingurita de ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece, piper, o lingurita de cafea macinata (pentru a avea gustul de prajit, dar aceasta nu este obligatorie daca nu place ideea), cinci catei de usturoi, maruntit foarte fin (cu dosul lamei cutitului - mai bine decat prin presa de usturoi, eventual zdrobit in piua de lemn), o legatura de patrunjel si una de marar verde, 300-500 g de branza dulce de vaci, boia dulce, 2-3 lingurite, un varf de coriandru macinat si putin enibahar macinat fin, o lingura de gris (daca e necesar), doi-trei pumni de nuca macinata fin sau un pumn de ciuperci tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Singura conditie ca acestea sa fie bune este aceea de a le pregati! Se iau asadar doi morcovi mijlocii, un pastarnac, o jumatate de telina, se curata si se spala bine, se dau prin razatoarea fina si se aseaza intr-un castron mai mare decat continutul lor. Se toaca fin o ceapa mijlocie (daca este rosie si dulce este si mai bine!), se adauga zarzavatului, se pune o lingurita de ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece, piper, o lingurita de cafea macinata (pentru a avea gustul de prajit, dar aceasta nu este obligatorie daca nu ne place ideea), cinci catei de usturoi, maruntit foarte fin (cu dosul lamei cutitului - mai bine decat prin presa de usturoi, eventual zdrobit in piua de lemn), si se amesteca foarte bine toate acestea. Se lasa deoparte sa se armonizeze, in timp ce se toaca fin o legatura de patrunjel si una de marar verde, care se pun deasupra compozitiei din castron. Se adauga 300-500 g de branza dulce de vaci, din aceea untoasa, de la piata, care nu a fost obtinuta prin incalzirea laptelui prins, boia dulce, 2-3 lingurite, un varf de coriandru macinat si putin enibahar macinat fin, si se omogenizeaza totul foarte bine. Daca, din motive de suculenta, acestea nu se leaga suficient, pentru a putea fi formate chiftelutele, se adauga o lingura de gris. In loc de sare, se rade o felie de branza telemea mai sarata. Se pot forma chiftelutele. Se testeaza mai intai daca au gustul celor cu care erati obisnuiti. Daca va plac, iata prima reusita! Si este imposibil sa nu fie gustoase! Nici macar nu va veti da seama, desi stiti asta, ca sunt fara carne. Daca le doriti si mai deosebite, se pot adauga doi-trei pumni de nuca macinata fin (aduce proteina in plus si o tenta de carne de vita adaugata), sau o bucatica de unt si soia granule fine, sau un pumn de ciuperci tocate marunt (pleurotus, proaspete)…
Acestea se asorteaza perfect soteului de morcovi! Cum adica? Toate ca toate, dar chiftelute neprajite, n-am mai pomenit! Si totusi, marea surpriza este nu numai ca au aceleasi calitati gustative, dar aspectul si aroma lor sunt asemanatoare celor ce inundau bucataria, pana mai ieri…
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute originale (1)

Chiftelute originale (1)

La ingedientele din reteta \"chiftelute originale 1\" se adauga dovleceii dati pe razatoare.

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Micul dejun arab- 3.

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge

14 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi mijlocii
  • un pastarnac
  • o jumatate de telina
  • o ceapa mijlocie (daca este rosie si dulce este si mai bine!)
  • o lingurita de ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece
  • piper
  • o lingurita de cafea macinata (pentru a avea gustul de prajit
  • dar aceasta nu este obligatorie daca nu place ideea)
  • cinci catei de usturoi
  • maruntit foarte fin (cu dosul lamei cutitului - mai bine decat prin presa de usturoi
  • eventual zdrobit in piua de lemn)
  • o legatura de patrunjel si una de marar verde
  • 300-500 g de branza dulce de vaci
  • boia dulce
  • 2-3 lingurite
  • un varf de coriandru macinat si putin enibahar macinat fin
  • o lingura de gris (daca e necesar)
  • doi-trei pumni de nuca macinata fin sau un pumn de ciuperci tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Melcisori de pizza cu foietaj