Ingrediente
Pentru chipsuri:, , 200 grame malai, 800 ml apa, 50 grame unt, 150 grame telemea data pe razatoare, 100 grame cascaval ras sau mozzarella, 100 grame parmezan, 2-3 linguri ulei(eu am folosit ulei de masline), 1 legatura patrunjel proaspat tocat, piper dupa gust, rozmarin (eu am folosit uscat, nu am avut proaspat), , Pentru sosul de branza:, , 30 grame unt, o cutie de 200 grame branza Philadelphia, 100 grame branza cu mucegai albastru (daca nu va place, nu adaugati), 2-3 linguri smantana grasa, 250 ml lapte, sare si piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
39 voturi
Mod de preparare
Reteta originala a suferit ceva modificari, astfel ca am preparat-o dupa bunul meu plac si a iesit o minunatie.Merita sa o incercati!Dar, sa trecem la treaba, zic!
Pentru prepararea chipsurilor de mamaliga procedam astfel:
Preparam mamaliga, din apa si malai, asa cum se prepara de obicei, nu exista un mod special de a o prepara pt aceasta reteta. Cand mamaliga este fiarta bine, o tragem de pe foc si adaugam rapid untul, telemeaua si cascavalul date pe razatoare, parmezanul razuit fin, patrunjelul verde tocat, rozmarinul si piperul dupa gust.
P.S. Nu adaugati sare decat daca este necesar. Telemeaua este deja sarata si riscati sa iasa o saratura daca adaugati sare fara sa fi gustat in prealabil.
Dupa ce adaugam toate ingredientele peste mamaliga noastra, amestecam energic, astfel incat sa se incorporeze bine ingredientele. Toata aceasta compozitie o turnam intr-un vas de yena care a fost uns in prealabil cu ulei. (Vasul nu trebuie sa fie prea mare, caci stratul de mamaliga trebuie sa aiba cam 2-3 cm grosime. Eu am folosit un vas de yena de forma ovala, nu am avut ceva patrat in care sa montez mamaliga). Nivelam compozitia si lasam sa se raceasca bine de tot.
Cand compozitia s-a racit, o taiem in fasii cat de cat egale, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu putin ulei deasupra. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 grade pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Cat chipsurile stau la cuptor, incepem prepararea cremei de branza, astfel: Intr-o cratita cu peretii grosi punem untul la topit. Adaugam laptele si amestecam bine de tot. Lasam la fiert cam 5 minute, timp in care amestecam din cand in cand. Apoi adaugam branza philadelphia, smantana, branza cu mucegai albastru, sare si piper dupa gust. Amestecam energic pana incorporam toate ingredientele bine de tot. Se lasa la fiert, pe flacara mica, pana cand se ingroasa putin si capata consistenta unei budinci. In tot acest timp amestecati din cand in cand.
Cand totul este gata trecem la asamblarea pe farfurie. Langa acest meniu merge si o bere sau niste vin, ramane la alegerea voastra.
Sper sa va faca cu ochiul si sa o incercati :)
Pofta buna!
Aghinitei Maria , 21 martie 2014
SUPER
Kendy Kendox , 20 martie 2014
arata bn tare as vrea si io o portie :D
Nikol Nikol , 20 martie 2014
arata bine
Andreea Deea , 20 martie 2014
àrata superb, bafta!
Claudia Bercea , 20 martie 2014
O RETETA INTERESANTA
Suzana Suzy , 20 martie 2014
Arata superb
Savin Florea , 20 martie 2014
Extraordinara reteta! Cu siguranta o voi face si eu!
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Savin Aurelia , 20 martie 2014
sigur am sa le incerc si eu, arata bineeee
Elena Ristea , 20 martie 2014
super bune si foarte gustoase
Serban D Catalina , 20 martie 2014
arata super delicios
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Tatiana Sorina , 20 martie 2014
mmmm arata bineeee
Hossu Claudia , 20 martie 2014
super gustoase si sanatoase
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Ralu Si Alin Lepadatu , 20 martie 2014
SUPER
Anysoara Si Nicolai PC , 20 martie 2014
delicios!!!!
Paula_Ion (Chef de cuisine) , 20 martie 2014
foarte bun,arata minunat
Gabriela Balasa Matei , 20 martie 2014
Bunatate!
Stoica Dana , 20 martie 2014
cred ca e super
Serafimciuc Claudia-Lavinia , 20 martie 2014
Minunat! Merita toate voturile din lume!