Ingrediente
6 oua, 190 gr unt, 190 gr ciocolata menaj, 160 zahar pudra, cacao pt final
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
7 voturi
Mod de preparare
Se separa ouale si incepem sa batem galbenusurile cu 80 gr zahar pina galbenusul devine albicios si sa dublat in volum.Ciocolata impreuna cu margarina le punem intro craticioara pe foc mijlociu(atentie no desfaceti pe baie de aburi pentru ca ciocolata trebuie sa se amestece cu margarina)dar sa nu ajunga sa dea in clocot,tot timpul se da cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de oala.Cind e gata se pune peste galbenusuri si se amesteca,apoi batem albusurile cu restul de zahar pina se intareste(sa nu cada daca intorci castronul)si se pune peste restul compoitiei(eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat dar asta e obtional).Tava de tort se unge bine cu unt pe margine iar pe fund punem hirtie de copt,se pune amestecul in tava pastrind un sfert care se da la frigider,si se pune la cuptor la 180° pentru 25'.Dupa ce l-ati scos si sa racit puneti restul, ce va ramas si l-ati dat la rece,de crema si pudratil cu cacao sau cu frisca si ciocolata rasa cum am facut eu.
Nu pot decit sa va urez Pofta buna!!!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011
Delicios!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011
Foarte bun tortuletul ! yumi, yumi, cu multa ciocolata...*****