Reteta e inspirata de la un cunoscut bucatar aici in Belgia "Piet Huysentruyt",doar am schimbat un pic cantitatile,de fapt le-am adaptat la tava mea de tort,si am adaugat frisca la sfirsit mai mult pentru copiii.E un desert usor de facut si foarte bun.
Se separa ouale si incepem sa batem galbenusurile cu 80 gr zahar pina galbenusul devine albicios si sa dublat in volum.Ciocolata impreuna cu margarina le punem intro craticioara pe foc mijlociu(atentie no desfaceti pe baie de aburi pentru ca ciocolata trebuie sa se amestece cu margarina)dar sa nu ajunga sa dea in clocot,tot timpul se da cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de oala.Cind e gata se pune peste galbenusuri si se amesteca,apoi batem albusurile cu restul de zahar pina se intareste(sa nu cada daca intorci castronul)si se pune peste restul compoitiei(eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat dar asta e obtional).Tava de tort se unge bine cu unt pe margine iar pe fund punem hirtie de copt,se pune amestecul in tava pastrind un sfert care se da la frigider,si se pune la cuptor la 180° pentru 25'.Dupa ce l-ati scos si sa racit puneti restul, ce va ramas si l-ati dat la rece,de crema si pudratil cu cacao sau cu frisca si ciocolata rasa cum am facut eu.
Nu pot decit sa va urez Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii