Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri.
Ciocolata o topim cu 2 linguri rom sau cafea (in functie de ce aveti sau ce va place) si o lasam sa se racoreasca.
Untul moale (il scoatem mai devreme din frigider) il frecam cu mixerul pana se face spuma impreuna cu cantitatea de zahar din cana.
Cand zaharul nu se mai simte adaugam pe rand galbenusul, mixand bine dupa fiecare. Punem untul cu zaharul si galbenusurile deoparte si batem albusurile cu praful de sare si lingura de zahar.In unt adaugam ciocolata. Atentie, nu trebuie sa fie rece rece, este bine sa fie calduta. Amestecam bine si punem migdalele macinate, extrasul de migdale si o parte din albusurile batute. Cu o spatula incorporam bine.
Punem faina, praful de copt si ceea ce a mai ramas din albusuri si din nou cu spatula incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade.
Faceti testul cu scobitoarea, dar in mijloc trebuie sa fie moale, daca o sa-l coaceti prea tare isi schimba textura .
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.
Pregatim glazura: Intr-un vas pe foc mic punem ciocolata, untul si cafeaua sau romul si topim. Turnam peste blat si intindem astfel incat sa fie acoperit tot. Eu am presarat deasupra fulgi de migdale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii