Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu pudra de cacao o forma de tort dorita (eu am folosit 2 forme mici de inimioara si una de cerc de 15 cm diametru).
Untul cu cele 3 feluri de zahar, ciocolata si mierea se topesc la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.Intr-un bol, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu esentele apoi se incorporeaza amestecul cu unt.Intr-un alt vas se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara si praful de copt apoi se incorporeaza la galbenusuri.Se inglobeaza in final albusurile spuma si se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Se da la copt 25-35 minute apoi se lasa sa se raceasca si se serveste asa cum este sau se decoreaza dupa dorinta fiecaruia.
http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii