autor:

Gatiticuspor

» » Dulciuri diverse

Chocolate crinkles

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2012

Ingrediente
- 225 g ciocolata neagra, - 60 g unt sau margarina, - 100 g zahar, - 2 oua, - 225 g faina, - 1 lingurita zahar vanilat, - 1 lingurita praf de copt, - un praf de sare, - zahar praf pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mixati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si defin pufoase.

Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasati-o sa se raceasca putin (eu am pus vasul cu ciocolata intr-un vas mai mare cu putina apa cu gheata). Cand ciocolata s-a racit indeajuns de mult sa nu va friga la deget adaugati-o peste oua si amestecati bine.

Amestecati faina cu zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Adaugati-o treptat peste crema de ciocolata amestecand continuu pana ce aceasta se incorporeaza complet si obtineti un aluat de consistenta unei creme mai groase.

Acoperiti crema cu folie de bucatarie si dati-o la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore (eu a trebuit sa las mai putin deoarece soseau musafirii si eu nu eram gata, dar au iesit delicioase si asa). Cand crema s-a intarit scoateti din frigider, luati cate o lingura din compozitie si formati bilute pe care le rostogoliti mai intai prin zahar si apoi prin zahar pudra. Asezati-le pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 C / Gas mark 4 pentru 10-15 minute avand grija sa nu lasam mai mult pentru ca se vor usca prea tare.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate crinkles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chocolate crinkles (fursecuri cu ciocolata)

Chocolate crinkles (fursecuri cu ciocolata)

opim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Cand am vazut aceste “fursecuri” la Laura Adamache, pot sa spun ca a fost dragoste la

12 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 225 g ciocolata neagra
  • - 60 g unt sau margarina
  • - 100 g zahar
  • - 2 oua
  • - 225 g faina
  • - 1 lingurita zahar vanilat
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un praf de sare
  • - zahar praf pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu gem si cocos