Mixati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si defin pufoase.
Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasati-o sa se raceasca putin (eu am pus vasul cu ciocolata intr-un vas mai mare cu putina apa cu gheata). Cand ciocolata s-a racit indeajuns de mult sa nu va friga la deget adaugati-o peste oua si amestecati bine.
Amestecati faina cu zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Adaugati-o treptat peste crema de ciocolata amestecand continuu pana ce aceasta se incorporeaza complet si obtineti un aluat de consistenta unei creme mai groase.
Acoperiti crema cu folie de bucatarie si dati-o la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore (eu a trebuit sa las mai putin deoarece soseau musafirii si eu nu eram gata, dar au iesit delicioase si asa). Cand crema s-a intarit scoateti din frigider, luati cate o lingura din compozitie si formati bilute pe care le rostogoliti mai intai prin zahar si apoi prin zahar pudra. Asezati-le pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 C / Gas mark 4 pentru 10-15 minute avand grija sa nu lasam mai mult pentru ca se vor usca prea tare.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii