Mixati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si defin pufoase.
Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasati-o sa se raceasca putin (eu am pus vasul cu ciocolata intr-un vas mai mare cu putina apa cu gheata). Cand ciocolata s-a racit indeajuns de mult sa nu va friga la deget adaugati-o peste oua si amestecati bine.
Amestecati faina cu zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Adaugati-o treptat peste crema de ciocolata amestecand continuu pana ce aceasta se incorporeaza complet si obtineti un aluat de consistenta unei creme mai groase.
Acoperiti crema cu folie de bucatarie si dati-o la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore (eu a trebuit sa las mai putin deoarece soseau musafirii si eu nu eram gata, dar au iesit delicioase si asa). Cand crema s-a intarit scoateti din frigider, luati cate o lingura din compozitie si formati bilute pe care le rostogoliti mai intai prin zahar si apoi prin zahar pudra. Asezati-le pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 C / Gas mark 4 pentru 10-15 minute avand grija sa nu lasam mai mult pentru ca se vor usca prea tare.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii