Chocolate Crinkles

Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chocolate Crinkles

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra (Heidi am folosit eu)
  • 60 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • optional: esente de rom
  • zahar tos si zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare

Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu.

Mixam ouale impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma cremoasa.

Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa.

Adaugam faina impreuna cu praful de copt si esentele.

Omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru cateva ore, timp in care se va intari suficient, cat sa modelam bilute potrivit de mari.

Bilutele le trecem prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem la 160 de grade C, pentru 10 minute aproximativ.

Sunt foarte fragede si se sfarama usor. Dupa racire, vor fi crocante la exterior si pufoase in interior.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor