Chocolate crinkles (fursecuri cu ciocolata)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chocolate crinkles (fursecuri cu ciocolata)

Ingrediente

  • 220 gr ciocolata neagra ( de calitate)
  • 60 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar brut
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 praf sare
  • 2 lg rom
  • zahar alb tos si pudra pt tavalit

Mod de preparare

opim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze.

Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ciocolata racita. Amestecam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, adaugam romul si il incorporam. Bagam compozitia la frigider si lasam cateva ore (sau puteti sa tineti peste noapte), timp in care se va inchega.

Pregatim un castronel cu zahar tos si unul cu zahar pudra. Pregatim o tava si asezam hartie de copt.

Scoatem compozitia din frigider si cu o lingurita, luam din aluat si formam bilute pe care le tavalim intai in zahar tos, apoi in zahar pudra si le asezam in tava de copt.Eu am ales sa le fac un pic mai mari.

Le punem la copt, in cuptorul preincins, cam 12-15 minute. Prima tura de fursecuri am tinut numai 10 minute si nu am fost multumita. Eu personal, am ales apoi sa le tin cam 15 minute si au iesit mult mai bine, iar interiorul a ramas pufos. Le scoatem cu atentie din cuptor pentru ca sunt extrem de fragede si le lasam la racit. Veti vedea ca vor fi mai "solide" odata racite.

Sunt extrem, extrem de gustoase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise