autor:

amalia

» » Prajituri

Choix a la creme

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
Pentru aluat : 100 g unt 1 lingurita de zahar 1 praf de sare 125 g faina 4 oua 250 ml apa., Pentru crema de vanilie : 5 galbenusuri de ou 150 g zahar 2 lingurite de esenta de vanilie 3 linguri de amidon 500 ml lapte., 1 cutie de frisca din smantana, 1 pachet de glazura de ciocolata neagra Dr Oetker

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat choix a la creme:

Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina (cernuta in prealabil) toata odata (deci nu putin cate putin). Amestecati rapid, pana cand obtineti o coca omogena, care nu se mai lipeste de oala. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand (nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta).

Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja. Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita (pasta trebuie sa-si pastreze forma) o puteti folosi pentru a prepara prajiturile.

Preparare crema de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugati zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine pana obtineti o crema omogena.
Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l (nu-l fierbeti deci).
Cat se incalzeste laptele puneti o oala cu apa la fiert pentru prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou, amestecand pana se dizolva. Cand s-a omogenizat compozitia, turnati totul in oala pregatita pentru prepararea cremei la bain-marie. Adaugati si laptele cu amidon si amestecati permanent pana se ingroasa compozitia. Dupa ce devine de consistenta untului si curge greu din lingura, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, o puteti folosi ca umplutura pentru prajituri.
Frisca se bate cu 200g zahar pudra.
Glazura se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choix a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choix-uri cu crema de vanilie

Choix-uri cu crema de vanilie

Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa

17 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Placinta olandeza cu branza

Placinta olandeza cu branza

Se pune faina intr-un castron,se face gaura in mijloc,punem praful de sare,drojdia si apa calduta.Se

2 voturi    5 comentarii
25 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Bravo Adelina, bravo Amalia pt reteta !

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Delicioase sunt prajiturile astea!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte bună prăjitură, doar că denumirea corectă este: "Chou à la crème", vine din franceză. "Chou" -varză, pentru că are o formă asemănătoare căpăţănei. "Choux "e la plural. Vezi:http://fr.wikipedia.org/wiki/Chou_à_la_crème.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat : 100 g unt 1 lingurita de zahar 1 praf de sare 125 g faina 4 oua 250 ml apa.
  • Pentru crema de vanilie : 5 galbenusuri de ou 150 g zahar 2 lingurite de esenta de vanilie 3 linguri de amidon 500 ml lapte.
  • 1 cutie de frisca din smantana
  • 1 pachet de glazura de ciocolata neagra Dr Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Bravo Adelina, bravo Amalia pt reteta !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii