Chou-uri cu Mascarpone

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 50 g unt,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 120 g faina,
  • 1 lingura zahar,
  • 3 oua,
  • 500 g capsuni,
  • 40 g zahar pudra,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 250 g Mascarpone.

Mod de preparare

Se pun pe foc, intr-o craticioara, 200 ml de apa, untul si sarea si se lasa sa dea in clocot. Se incorporeaza faina impreuna cu zaharul (deodata) si se amesteca pana ce se formeaza un bulgare de aluat care se desprinde de fundul vasului. Se pune aluatul intr-un castron, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga ouale unul cate unul.

Se toarna aluatul intr-un cornet mare si se fac rozete (diametrul circa 5 cm) direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt, lasandu-se putina distanta intre ele. Se dau la cuptorul incins la 200°, se coc 25 de minute, se taie in doua pe orizontala si se lasa sa se raceasca.

Se curata capsunile, se trec jumatate din ele prin sita (sau se maruntesc in mixer) si se amesteca bine cu 30 g de zahar pudra si cu zeama de lamaie. Se adauga Mascarpone si se pune crema la rece. Restul capsunilor se taie felii.

Se ung chou-urile cu crema, se pun jumatatile una peste alta si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc