Se pun pe foc, intr-o craticioara, 200 ml de apa, untul si sarea si se lasa sa dea in clocot. Se incorporeaza faina impreuna cu zaharul (deodata) si se amesteca pana ce se formeaza un bulgare de aluat care se desprinde de fundul vasului. Se pune aluatul intr-un castron, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga ouale unul cate unul.
Se toarna aluatul intr-un cornet mare si se fac rozete (diametrul circa 5 cm) direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt, lasandu-se putina distanta intre ele. Se dau la cuptorul incins la 200°, se coc 25 de minute, se taie in doua pe orizontala si se lasa sa se raceasca.
Se curata capsunile, se trec jumatate din ele prin sita (sau se maruntesc in mixer) si se amesteca bine cu 30 g de zahar pudra si cu zeama de lamaie. Se adauga Mascarpone si se pune crema la rece. Restul capsunilor se taie felii.
Se ung chou-urile cu crema, se pun jumatatile una peste alta si se pudreaza cu zahar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii