autor:

autor

» » Prajituri

Choux a la crème (Gogosi cu crema)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200g apa, 75g unt proaspat, 2 lingurite zahar, 125g faina, 3 oua, sare, grasime pentru forma, frisca Crema de vanilie:1/2 l lapte clocotit, ½ baton vanilie, 6 galbenusuri, 200g zahar, 60g faina, 1 lingurita unt

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se observa ca aluatul se desprinde de pe cratita. Se da la o parte. Cind compozitia este calda, se adauga pe rind trei oua, amestecind mereu si se lasa apoi sa se raceasca. Se unge o tava de copt cu unt sau cu ulei si se pun cu lingurita gramajoare nu prea mari din compozitia rece (aceste gramajoare trebuie sa aiba forma de gogosi si sa fie puse in tava la distanta mare una de alta). Cind sint coapte se lasa sa se raceasca bine, apoi cu un cutit foarte ascutit, se taie capacele in asa fel, ca o parte sa ramina prinsa. Crema pregatita astfel: se pune laptele sa clocoteasca cu vanilia intr-o cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se toarna apoi, putin cite putin, laptele incalzit din nou. Se pune la foc, amestecind mereu, pina cind incepe sa se ingroase. Se da la o parte, se adauga untul si se freaca pina cind crema incepe sa se raceasca. Se umplu gogosile cu aceasta crema de vanilie peste care se pune putina frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la crème (Gogosi cu crema)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura valurile Dunarii

Prajitura valurile Dunarii

Am frecat untul cu zaharul.Cand s-a topit zaharul pe jumatate, am adaugat ouale unul cate unul si

4 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte. Separam albusurile de

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 200g apa
  • 75g unt proaspat
  • 2 lingurite zahar
  • 125g faina
  • 3 oua
  • sare
  • grasime pentru forma
  • frisca Crema de vanilie:1/2 l lapte clocotit
  • ½ baton vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 60g faina
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gutui