Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se observa ca aluatul se desprinde de pe cratita. Se da la o parte. Cind compozitia este calda, se adauga pe rind trei oua, amestecind mereu si se lasa apoi sa se raceasca. Se unge o tava de copt cu unt sau cu ulei si se pun cu lingurita gramajoare nu prea mari din compozitia rece (aceste gramajoare trebuie sa aiba forma de gogosi si sa fie puse in tava la distanta mare una de alta). Cind sint coapte se lasa sa se raceasca bine, apoi cu un cutit foarte ascutit, se taie capacele in asa fel, ca o parte sa ramina prinsa. Crema pregatita astfel: se pune laptele sa clocoteasca cu vanilia intr-o cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se toarna apoi, putin cite putin, laptele incalzit din nou. Se pune la foc, amestecind mereu, pina cind incepe sa se ingroase. Se da la o parte, se adauga untul si se freaca pina cind crema incepe sa se raceasca. Se umplu gogosile cu aceasta crema de vanilie peste care se pune putina frisca.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii