autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Choux a la creme

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru gogosele:, 1 pahar lapte, 100g unt(sau margarina Rama), 6 linguri faina, 4 oua, 1 lingura zahar, o priza sare, Pentru crema de vanilie, ½ l lapte, 4 oua, 60g faina sau amidon de porumb, 150g zahar, 4-6 plicuri zahar vanilat, 30g unt, o priza sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic si cand incepe sa fiarba se pune toata faina o data si se amesteca repede si bine (eventual folositi mixerul), apoi se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana ce amestecul devine omogen. Se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se adauga pe rand cele 4 oua amestecand bine dupa fiecare ou. Se lasa sa se raceasca. Aceasta compozitie se pune intr-un pos si se formeaza mici gogosele care se pun pe o tava tapetata cu hartie pergament, la distanta intre ele (sau se pun cu lingurita). Se baga tava la cuptorul preancins la 200 g C pana sunt coapte si rumenite frumos. Se scot din tava, se lasa la racit, apoi cu ajutorul unui cutit se taie un capacel, dar nu de tot, sa ramana prins intr-o parte. Se umplu gogoselele cu crema de vanilie, sau ciocolata, se orneaza cu putina frisca, se apleaca capacelul peste umplutura si se pudereaza cu zahar pudra. Se aseaza frumos pe platou.

Crema de vanilie:
Se bat ouale intregi cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, bine de tot. Apoi se adauga faina si cate putin laptele, amestecand continuu, cu grija sa nu se formeze cocoloase (folositi mixerul). Se pune vasul pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca, apoi se umplu gogoselele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca

4 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Choux a la creme de criza

Choux a la creme de criza

Fierbem uleiul cu apa, se ia de pe foc cand a dat in foc, se pune faina si se amesteca repede apoi

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    singura retete de prajitura care nu-mi iese sunt aceste -choux a la creme-dar trebuie sa le scot si eu la capat

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Par delicioase!merita incercata reteta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Arata tare bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Joly-gina,daca intampini greutati poti sa ma intrebi,te ajut cu placere.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      eu tot timpu am tot incercat aceasta reteta si nu mi-a iesit dar o sa o incerc si pe a ta ,arata foarte bine sper sa-mi iasa nu stiu unde gresesc

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Intre 28 si 30 de gogosele.Acum depinde de marimea pe care o faci.Mie mi-au iesit 28. Ma bucur mult ca va place.

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Silvia cate bucati iasa din cantitatea de mai sus?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Ce bine arata!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Hmmm,o bunatate,pacat ca suntem in post....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Silvioara, sunt foarte bune, la fel ca tot ce faci tu. Mai ales dulciurle tale sunt aspectoase şi gustoase!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Draga Silvioara, sunt deosebite! Felicitari! Este prajitura mea preferata de pe vremuri, din facultate! Din pacate, intre timp am pierdut reteta...! Ce ma bucur ca am regasit-o acum!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 1 pahar lapte
  • 100g unt(sau margarina Rama)
  • 6 linguri faina
  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • o priza sare
  • Pentru crema de vanilie
  • ½ l lapte
  • 4 oua
  • 60g faina sau amidon de porumb
  • 150g zahar
  • 4-6 plicuri zahar vanilat
  • 30g unt
  • o priza sare

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

COMY.M. (Chef de cuisine)

singura retete de prajitura care nu-mi iese sunt aceste -choux a la creme-dar trebuie sa le scot si eu la capat

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
chec cu nuca si portocale