autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Choux a la creme

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
pentru aluat:, 200 g faina, 100 g ulei de palmier, 4 oua, 250 ml lapte (apa), 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 1 plic zahar vanilat, , pentru crema de vanilie:, 1 plic praf de cremsnit, 750 ml lapte, , pentru crema de ciocolata:, 300 g ciocolata menaj, 2 oua, unt cat o nuca, , pentru frisca:, 1 plic praf de frisca, 200 ml lapte, , pentru decor:, 100 g ciocolata (glazura de ciocolata), bombonele, perlute, granule de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.
Ungeti o tava cu ulei de palmier, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si asezati in tava bilute de marimea unei nuci, la distanta de 2 cm intre ele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul!!! Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu prajituri pe la jumatatea cuptorului.
In timp ce se coc, preparati crema de vanilie: bateti cu mixerul praful de cremsnit cu laptele 3-4 minute. Preparati si frisca: bateti cu mixerul praful de frisca cu laptele 4-5 minute. Crema de ciocolata: puneti la topit in bain marie ciocolata cu untul. Dupa ce s-a topit, luat vasul de pe foc si adaugati galbenusurile pe rand amestecand cu un tel, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca, taiati fiecare gogoasa lateral, dar nu de tot, umpleti-le cu cremele (numai cu cate o crema sau cu ambele) si cu putina frisca. Asezati-le pe un platou. Le puteti pudra cu zahar pudra.
Puneti la topit in bain marie ciocolata pentru glazura cu 3-4 linguri de apa sau preparati glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic. Puneti pe fiecare cate o lingurita de frisca si decorati-le cu ciocolata topita (sau glazura). Daca doriti, puteti folosi cateva bombonele, perlute, granule de ciocolata, etc. Ssunt foarte aromate, aspectuoase si de mare efect. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Choux a la creme cu lamaie si menta

Choux a la creme cu lamaie si menta

Mod de preparare coji: Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Mmm ce apetisante sunt!!

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    arata bestial si cred ca sunt la fel de bune !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Delicioase!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g ulei de palmier
  • 4 oua
  • 250 ml lapte (apa)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema de vanilie:
  • 1 plic praf de cremsnit
  • 750 ml lapte
  • pentru crema de ciocolata:
  • 300 g ciocolata menaj
  • 2 oua
  • unt cat o nuca
  • pentru frisca:
  • 1 plic praf de frisca
  • 200 ml lapte
  • pentru decor:
  • 100 g ciocolata (glazura de ciocolata)
  • bombonele
  • perlute
  • granule de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmm ce apetisante sunt!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Katy