autor:

Eileen

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Choux a la creme

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat, 200ml lapte, 200g oua (4-5), 140g faina, 80g unt, 2 lingurite zahar, 1 jumatate lingurita sare, , , Crema, 500ml lapte, 30g unt, 100g zahar, 100g galbenus de ou, 40g faina, Esenta de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, , 300ml frisca lichida, , Decorare, 200g ciocolata neagra sau cu lapte, 50ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei altfel va fi foarte greu sa formeze o coca moale. Mixati bine ouale.
Intr-o craticiora puneti laptele impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea si aduceti la fierbere. Lichidul trebuie sa fiarba foarte repede la temperatura ridicata pentru ca grasimea sa intre in lichid si sa nu ramana la suprafata. Cand untul s-a topit si laptele este fierbinte, puneti faina toata odata si amestecati rapid, deasupra focului. Este important sa adaugati faina toata odata pentru ca aceasta usuca lichidul rapid si coca face cocoloase daca o adaugati treptat. Continuati sa amestecati de data aceasta cu cratita pe foc, pana ce fundul cratitii este acoperita cu o pojghita alba. Coca formeaza o bila si poate fi pusa foarte usor pe o parte a cratitii. Priviti video-ul de mai jos pentru a vedea exact cum se procedeaza:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XVElHU245no

Puneti coca fierbinte intr-un vas si adaugati oaule putin cate putin. Continuati sa amestecati pana lichidul este complet absorbit de coca, inainte de a adauga mai mult ou. Coca este gata cand aveti o pasta foarte fina. Daca nu este suficient de fina ca in video-ul de mai sus, mai puteti adauga putin ou.
Umpleti un posh de patiserie cu coca si faceti bile de 4 cm in diametru pe o hartie de copt. Daca nu aveti posh, puneti coca cu lingura. Spreiati chiflele cu apa inainte de a le baga la cuptor. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Coaceti pentru 30 de minute pana devin maro, reduceti temperatura la 170 grade si continuati coacerea pentru inca 20 de minute. Nu deschideti cuptorul in acest timp pentru ca se vor dezumfla.
Chiflele trebuie sa fie maro si crocante la exterior si pufoase si goale in interior.

Pentru crema se procedeaza astfel:
Mixati ouale cu 3 sferturi din zahar pana se topeste zaharul. Adaugati faina si mixati din nou pana este incorporata complet. Zaharul ramas se pune impreuna cu untul, zaharul vanilat si laptele intr-o oala pana dau in clocot. Jumatate din lapte se toarna peste mixtura de ou si se amesteca bine. Turnati peste laptele din cratita si continuati fierberea amestecand energic pana crema se ingroasa, fierbe si formeaza bule de aer. Luati de pe foc si adaugati esenta de vanilie si amestecati. Puneti intr-un alt vas pentru a se raci mai repede. Inainte de a o folosi la umplerea chiflelor amestecati-o din nou.
Cand chiflele s-au racit, le luati de pe foaia de copt, taiati un sfert din capac si le umpleti cu crema. Deasupra puneti frisca batuta. Puneti capacelul, presarati cu zahar pudra si deasupra turnati ciocolata topita pregatita astfel:
Topiti ciocolata la bain marie si adaugati frisca lichida pana devine o pasta subtire dar care sa nu se scurga foarte usor de pe capacel.
Bagati la frigider pentru 2 ore apoi serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hanta Macquaire , 13 septembrie 2013

    miam

  • Fara foto

    Sanda Voicu , 13 septembrie 2013

    100 gr galbenus de oua ! na ca am auzit-o si pe asta ! ce naiba cu retete de genul asta ??? Ori le dati k lumea ori nu , dar nu mai faceti "varza " din choux a la creme !

  • Fara foto

    Diaconu Alina Cristina , 23 august 2013

    100 g galbenus de ou? adik mai exact cate?

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 25 mai 2013

      Ia uitati-va aici! Va ploua-n gura, nu-i asa? =D Pofta buna! :* <3

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 200ml lapte
  • 200g oua (4-5)
  • 140g faina
  • 80g unt
  • 2 lingurite zahar
  • 1 jumatate lingurita sare
  • Crema
  • 500ml lapte
  • 30g unt
  • 100g zahar
  • 100g galbenus de ou
  • 40g faina
  • Esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300ml frisca lichida
  • Decorare
  • 200g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 50ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Chec cu cacao
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania