autor:

mac myra

» » Dulciuri diverse

Choux a la creme

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 ml apa, 100 gr margarina, 3 linguri zahar, sare, 4 oua, 130 gr faina, Pentru crema:, 500 ml lapte, 5 galbenusuri, 90 gr zahar, 50 gr faina, sare, esenta vanilie, Decor, 50 gr ciocolata menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase.

Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca 10 minute dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul.Compozitia trebuie sa curga putin,sa nu fie tare.

Se umple posul cu sprit cu respectivul aluat si pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ,se fac bilute.Daca varful bilutelor este prea ascutit,inmuiati degetul in apa rece si turtiti-l ca sa nu se arda.Se dau la cuptor timp de 30 minute la 180 grade.

Intre timp se pregateste crema. Galbenusurile se freaca bine cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca pana devine o spuma.Se adauga laptele rece,esenta de vanilie si faina.Se incorporeaza tot si de pune pe foc.Se amesteca continuu pentru a nu se prinde.Cand vedeti ca incepe sa se ingroase mai lasati 2 minute amestecand contunuu si luati de pe foc.

Bilutele noastre sunt gata.Se scot pe o farfurie si se umplu cu crema care am pregatit o cu posul cu sprit.Daca doriti se pot taia in doua si se umplu.

Pentru decor se topeste ciocolata la baine marie cu o picatura de ulei sau un varf de unt si de face dupa fantezie un decor peste choux.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Bati ouale intregi si albusul pana obtii o spuma.Intr-o cratita mica, pune untul, laptele, apa, zaharul

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei altfel va fi foarte greu sa formeze o coca moale. Mixati

14 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Voi incerca reteta. Imi place foarte mult acest gen de desert.

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Bunaciune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 90 gr zahar
  • 50 gr faina
  • sare
  • esenta vanilie
  • Decor
  • 50 gr ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Voi incerca reteta. Imi place foarte mult acest gen de desert.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec rasturnat cu banane