autor:

Claudia_Clau

» » Prajituri

Choux a la creme

Autor: Claudia_Clau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Claudia_Clau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Ingrediente
2 oua intregi, 1 albus de ou, 5 linguri unt, 2 linguri lapte, 6 linguri apa, 1 1/2 lingurita zahar, 1/4 lingurita sare, 1/2 cana faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Bati ouale intregi si albusul pana obtii o spuma.Intr-o cratita mica, pune untul, laptele, apa, zaharul si sarea si lasa-le la fiert, la foc mediu, amestecand o data sau de doua ori in compozitie. Cand amestecul incepe sa fiarba ia cratita de pe foc si incorporeaza faina cu o lingura de lemn, pana obtii o compozitie omogena. Pune din nou cratita la foc mic, amestecand continuu,mai lasa pe foc aluatul circa 3 minute. Lasa aluatul un pic sa se raceasca ,apoi adauga incet ouale batute bine, amestecand bine compozitia pana se formeaza o pasta groasa, fina si lipicioasa. Da drumul la cuptor, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si pune aluatul in posul cu sprit. Cand incep sa se rumeneasca, sunt gata. Pentru umplutura poti pune crema de cremsnit dr. Oetker si frisca sau budinca de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux a la creme cu lamaie si menta

Choux a la creme cu lamaie si menta

Mod de preparare coji: Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

  • 5 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Ce frumoase sunt.

  • Clau Claudia , 23 noiembrie 2013

    chiar sunt foarte bune :)

  • mira (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    o prajitura apreciata intotdeauna.

    • Laura Mielcioiu , 22 noiembrie 2013

      ce bune

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 1 albus de ou
  • 5 linguri unt
  • 2 linguri lapte
  • 6 linguri apa
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana faina

Raporteaza reteta

Retete
de Claudia_Clau
Tiramisu

Tiramisu

Va place Tiramisu rețeta originală? E usor si rapid de preparat. Se amesteca cu mixerul galbenusurile

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Amestecam branza cu oualele,sarea, zaharul si apoi adaugam faina.Facem din aluat o minge mai mare,

3 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu frisca si fructe

Rulada cu frisca si fructe

Blat: Separi albusurile de galbenusuri,freci galbenusurile cu sarea. Bati albusurile spuma,pui zaharul

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumoase sunt.

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese