Bati ouale intregi si albusul pana obtii o spuma.Intr-o cratita mica, pune untul, laptele, apa, zaharul si sarea si lasa-le la fiert, la foc mediu, amestecand o data sau de doua ori in compozitie. Cand amestecul incepe sa fiarba ia cratita de pe foc si incorporeaza faina cu o lingura de lemn, pana obtii o compozitie omogena. Pune din nou cratita la foc mic, amestecand continuu,mai lasa pe foc aluatul circa 3 minute. Lasa aluatul un pic sa se raceasca ,apoi adauga incet ouale batute bine, amestecand bine compozitia pana se formeaza o pasta groasa, fina si lipicioasa. Da drumul la cuptor, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si pune aluatul in posul cu sprit. Cand incep sa se rumeneasca, sunt gata. Pentru umplutura poti pune crema de cremsnit dr. Oetker si frisca sau budinca de vanilie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii