Choux a la creme cu lamaie si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Choux a la creme cu lamaie si menta

Ingrediente

  • Ingrediente eclere (20 buc.):
  • apa - 150 ml
  • ulei - 75 ml
  • faina - 100 g
  • oua - 3 buc.
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie si menta:
  • lemon curd - 200 g (vezi reteta)
  • menta proaspata - 6 frunze

Mod de preparare

Mod de preparare coji:

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca.

Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul.

Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii.

Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

scoateti eclerele si lasati-le la racit.

Taiati menta marunt si amestecati-o in crema de lamaie.

Umpleti choux-urile si pudrati-le cu zahar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor