Choux a la creme cu lamaie si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Choux a la creme cu lamaie si menta

Ingrediente

  • Ingrediente eclere (20 buc.):
  • apa - 150 ml
  • ulei - 75 ml
  • faina - 100 g
  • oua - 3 buc.
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie si menta:
  • lemon curd - 200 g (vezi reteta)
  • menta proaspata - 6 frunze

Mod de preparare

Mod de preparare coji:

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca.

Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul.

Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii.

Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

scoateti eclerele si lasati-le la racit.

Taiati menta marunt si amestecati-o in crema de lamaie.

Umpleti choux-urile si pudrati-le cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor