autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
ingrediente pt aluatul oparit:, -100ml ulei, -200ml apa(sau lapte), -200g faina, -6 oua, -un praf de sare, crema:, -1000g zahar, 80g faina, -2 oua, 600ml lapte, -1 plic zahar vanilat,200g ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena; Se da deoparte vasul,se amesteca pana se raceste putin;

In compozitia racita se adauga pe rand ouale,se incorporeaza pe rand fiecare ou si asa pana se termina ouale;

Cu ajutorul unui pos pt ornat torturi sau cu o lingurita,se ia din aluat,se fac gramajoare de coca,se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament;

Se pot face forme forme rotunde pt choux sau ecleruri

Se coc in cuptorul incalzit ,la foc potrivit,in primele 15 minute nu se recomanda dschiderea cuptorului pt ca n vor creste; se scot din cutor dupa ce s-au rumenit uniform,se lasa sa se raceasca,fara sa fie suprapuse;

Crema :

Ciocolata se pune separat la topit in baie de aburi;

Se pun intr-o cratita toate ingredientele si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,apoi se pune cratita la foc mic,pana crema se ingroasa,amestecand incontinuu; la sfarsit se adauga ciocolata topita si semiracita,punand deoparte cam 30g(cu care se decoreaza chouxurile)

Cu acesta crema vom umple chouxurile,cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita(in cazul acesta le vom taia pe jumatate); Se orneaza cu ciocolata si pofta buna!



P.s. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivit de tare,daca este prea moale se lasa la copt,iar daca este prea tare creste greu;
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux, ecler cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Praline cu mango confiate si ienibahar

Praline cu mango confiate si ienibahar

Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Arata bine !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Tare bune eclerele astea.... Noua ne plac mai mult cu crema de vanilie si putina frisca...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Sunt foarte bune si foarte aspectuoase

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Mie îmi place că le-ai făcut mucuţe, nu ştiu de ce la d-na Irina nu-i plac! Oricum, felicitări la amândouă!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Vera, imi pare rau, o fi buna reteta dar rezultatul nu e incurajator. In schimb eclerele facute de silvia sunt super. Bravo! Si eu le fac pt sotul meu. Data viitoare am sa pun si o foto.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Foarte bune,fac si eu mai tot timpul.Doar ca eu pun lapte in loc de apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pt aluatul oparit:
  • -100ml ulei
  • -200ml apa(sau lapte)
  • -200g faina
  • -6 oua
  • -un praf de sare
  • crema:
  • -1000g zahar
  • 80g faina
  • -2 oua
  • 600ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat,200g ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata bine !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Bile din cocos.