autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
ingrediente pt aluatul oparit:, -100ml ulei, -200ml apa(sau lapte), -200g faina, -6 oua, -un praf de sare, crema:, -1000g zahar, 80g faina, -2 oua, 600ml lapte, -1 plic zahar vanilat,200g ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena; Se da deoparte vasul,se amesteca pana se raceste putin;

In compozitia racita se adauga pe rand ouale,se incorporeaza pe rand fiecare ou si asa pana se termina ouale;

Cu ajutorul unui pos pt ornat torturi sau cu o lingurita,se ia din aluat,se fac gramajoare de coca,se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament;

Se pot face forme forme rotunde pt choux sau ecleruri

Se coc in cuptorul incalzit ,la foc potrivit,in primele 15 minute nu se recomanda dschiderea cuptorului pt ca n vor creste; se scot din cutor dupa ce s-au rumenit uniform,se lasa sa se raceasca,fara sa fie suprapuse;

Crema :

Ciocolata se pune separat la topit in baie de aburi;

Se pun intr-o cratita toate ingredientele si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,apoi se pune cratita la foc mic,pana crema se ingroasa,amestecand incontinuu; la sfarsit se adauga ciocolata topita si semiracita,punand deoparte cam 30g(cu care se decoreaza chouxurile)

Cu acesta crema vom umple chouxurile,cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita(in cazul acesta le vom taia pe jumatate); Se orneaza cu ciocolata si pofta buna!



P.s. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivit de tare,daca este prea moale se lasa la copt,iar daca este prea tare creste greu;
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux, ecler cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Placinta cu branza- cu foi de placinta cumparate

Umplutura de branza: Se rade branza pe razatoarea mare, se amesteca cu 2 oua intregi si un albus

27 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Arata bine !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Tare bune eclerele astea.... Noua ne plac mai mult cu crema de vanilie si putina frisca...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Sunt foarte bune si foarte aspectuoase

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Mie îmi place că le-ai făcut mucuţe, nu ştiu de ce la d-na Irina nu-i plac! Oricum, felicitări la amândouă!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Vera, imi pare rau, o fi buna reteta dar rezultatul nu e incurajator. In schimb eclerele facute de silvia sunt super. Bravo! Si eu le fac pt sotul meu. Data viitoare am sa pun si o foto.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Foarte bune,fac si eu mai tot timpul.Doar ca eu pun lapte in loc de apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pt aluatul oparit:
  • -100ml ulei
  • -200ml apa(sau lapte)
  • -200g faina
  • -6 oua
  • -un praf de sare
  • crema:
  • -1000g zahar
  • 80g faina
  • -2 oua
  • 600ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat,200g ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata bine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuri pufoase cu magiun