Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena; Se da deoparte vasul,se amesteca pana se raceste putin;
In compozitia racita se adauga pe rand ouale,se incorporeaza pe rand fiecare ou si asa pana se termina ouale;
Cu ajutorul unui pos pt ornat torturi sau cu o lingurita,se ia din aluat,se fac gramajoare de coca,se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament;
Se pot face forme forme rotunde pt choux sau ecleruri
Se coc in cuptorul incalzit ,la foc potrivit,in primele 15 minute nu se recomanda dschiderea cuptorului pt ca n vor creste; se scot din cutor dupa ce s-au rumenit uniform,se lasa sa se raceasca,fara sa fie suprapuse;
Crema :
Ciocolata se pune separat la topit in baie de aburi;
Se pun intr-o cratita toate ingredientele si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza,apoi se pune cratita la foc mic,pana crema se ingroasa,amestecand incontinuu; la sfarsit se adauga ciocolata topita si semiracita,punand deoparte cam 30g(cu care se decoreaza chouxurile)
Cu acesta crema vom umple chouxurile,cu ajutorul unui pos sau cu o lingurita(in cazul acesta le vom taia pe jumatate); Se orneaza cu ciocolata si pofta buna!
P.s. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivit de tare,daca este prea moale se lasa la copt,iar daca este prea tare creste greu;
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii