autor:

Anastasia

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Choux à la Crème

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 125 ml. lapte, 60 gr. unt, un varf de cutit sare, ½ lingurita zahar, 100 gr. faina, 2~3 oua, pentru crema :, 2 oua, 2 linguri faina, 1 pahar lapte sau frisca, 1 lingura unt, 1 pachetel de vanilie, 50 gr. zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat :

Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa fie un aluat elastic.

Se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu putin unt bilute mici cat o nuca de aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc destul de repede asa ca tineti mana pe puls , cuptorul nu se deschide in timpul coacerii

Preparare crema :

Ouale se mixeaza cu zaharul apoi se adauga putin lapte, apoi se adauga restul laptelui si faina cu vanilia se pune pe foc pana se ingroasa ca o crema fara sa fierbeti compozitia la bain-marrie se ia de pe foc si se mixeaza cu untul

Asamblare :

Faceti in fiecare bila coapta de aluat cate o taietura pe orizontala, neajungand pana la capat umpleti fiecare biluta cu crema, eu am mai facut si o crema din frisca batuta si am pus in ea praline de alune de padure caramelizate in tigaie cu zahar topit faramitate cu blenderul si le glazurati cu ciocolata amaruie topita la bain-marie
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la Crème" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux a la creme de criza

Choux a la creme de criza

Fierbem uleiul cu apa, se ia de pe foc cand a dat in foc, se pune faina si se amesteca repede apoi

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei altfel va fi foarte greu sa formeze o coca moale. Mixati

14 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregati Choux a la creme dupa aceasta reteta si mi-a iesit foarte buna. Mihaela11

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Reteta buna iar prezentarea ok!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cred ca sunt foarte bune !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O bunatate.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      cred ca sunt foarte bune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      delicioase!

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      arata foarte bine

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Arata superb...!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Wawwww, delicioase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine! Bune, bune!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Foarte gustoase si prezentare super!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte frumos! Minunate!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      multumesc pentru aprecieri fetelor !!!!!

    • Fara foto

      Lybrary19 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Aspectul este super tare si reteta destul de explicita. Cred ca am s-o incerc imediat ce se va termina postul.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Salivez....

    • Fara foto

      lia , 28 februarie 2010

      Ce bune sunt...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Ce frumoase ti-au iesit........cred ca s-au mincat rapid.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      ispititor de bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 ml. lapte
  • 60 gr. unt
  • un varf de cutit sare
  • ½ lingurita zahar
  • 100 gr. faina
  • 2~3 oua
  • pentru crema :
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 pahar lapte sau frisca
  • 1 lingura unt
  • 1 pachetel de vanilie
  • 50 gr. zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Reteta buna iar prezentarea ok!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Negresa (1)