autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Choux a la framboise

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2019

Ingrediente
Pentru choux:, 500 ml apă,, 100 g unt,, 250 g făină albă,, 6 ouă M,, 1 vârf de cuțit sare,, , Pentru crema de zmeură:, 300 lapte,, 46 g (3 linguri) făină,, 2 gălbenușuri,, 5 ml îndulcitor (sau echivalentul 50 g zahăr),, 60 g unt (la temperatura camerei),, 50 ml frișcă lichidă,, O lingură dulceață de zmeură de casă,, , Pentru decor:, 150 ml frișcă lichidă,, 100 g zmeură

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Choux:

Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se omogenizează. Se lasă la răcit o oră, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună. Eu nu am mai folosit praf de copt și am fost mulțumită de cum au ieșit.

Se umple un pos și se formează choux-uri, într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 10 minute, ca să se umfle, apoi se scoate tava, se înțeapă choux-urile cu grijă, astfel încât să iasă aerul din ele și să nu rămână crude înăuntru și se dă tava înapoi la cuptor încă 15 minute la foc mic. Fiecare tavă va sta la cuptor în total 25 de minute.

Vă recomand să scoateți choux-urile pe un grătar de răcire, se vor răci mult mai repede.



Crema de zmeură:

Într-o crăticioară se amestecă 2 gălbenușuri împreună cu laptele, îndulcitorul și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se lasă la răcit aprox 30 de minute.

Se adaugă untul (aflat la temperatura camerei), o lingură de dulceață de zmeură de casă, trecută prin strecurătoare pentru a scăpa de sâmburi (sau zmeură cu zahăr fierte pe foc mic până scad un pic) și frișca lichidă și se bate cu mixerul maxim un minut până se omogenizează frumos.



Montare și decor:

Într-un vas înalt, se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine consistentă, mătăsoasă.

După ce s-au răcit toate, se taie fiecare choux în două, având grijă să nu tăiem de tot capacul, se umple cu un strat de cremă, un strat de frișcă și se adaugă zmeura proaspătă, spălată și uscată pe un șervet de hârtie.



Porții: 12



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/choux-la-framboise.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la framboise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Maya

Prajitura Maya

1. Se maruntesc fin, la robot, biscuitii fragezi iar cei populari, se lasa bucati mai marisoare. Biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Negresa

Negresa

Se mixeaza bine oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se mixeaza in continuare, apoi

270 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura , 03 ianuarie 2020

    O idee extraordina , pentru sarbatorile de iarna, dar si in cursul anului.Foarte bune.

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2019

    Multumesc!

  • Fara foto

    Lelia , 23 iulie 2019

    Sunt foarte bune.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru choux:
  • 500 ml apă,
  • 100 g unt,
  • 250 g făină albă,
  • 6 ouă M,
  • 1 vârf de cuțit sare,
  • Pentru crema de zmeură:
  • 300 lapte,
  • 46 g (3 linguri) făină,
  • 2 gălbenușuri,
  • 5 ml îndulcitor (sau echivalentul 50 g zahăr),
  • 60 g unt (la temperatura camerei),
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • O lingură dulceață de zmeură de casă,
  • Pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 100 g zmeură

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Laura

O idee extraordina , pentru sarbatorile de iarna, dar si in cursul anului.Foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada in manta delicioasa