autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2016

Ingrediente
Gogosele:, 250 ml apa, 150 ml ulei, 150 g faina, 3 oua, ¼ lingurita sare, Crema:, 700 ml lapte, 100 g faina, 150 g zahar(sau dupa gust), 3 galbenusuri, 50 g unt, 50 g ciocolata cu lapte, 2 lingurite ness, un praf de sare, In plus:, 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat, 50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Un dulce simplu , delicios si de nerefuzat.

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preancalzit la foc mediu spre mare,pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel.
Crema: Intr-un vas cu fund dublu(sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat, batem galbenusurile cu telul,apoi adaugam sare, zaharul si faina. Punem cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam.Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand continuu . Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul,nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit.
Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Mod de preparare: Untul, cafeaua, 80 ml apa si zaharul se pun la incalzit. Se ia de pe foc, se

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta Brownie

Tarta Brownie

1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, apoi le dam deoparte. 2. Intr-o cratita

29 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • ¼ lingurita sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite ness
  • un praf de sare
  • In plus:
  • 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de dovlecei