autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2016

Ingrediente
Gogosele:, 250 ml apa, 150 ml ulei, 150 g faina, 3 oua, ¼ lingurita sare, Crema:, 700 ml lapte, 100 g faina, 150 g zahar(sau dupa gust), 3 galbenusuri, 50 g unt, 50 g ciocolata cu lapte, 2 lingurite ness, un praf de sare, In plus:, 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat, 50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Un dulce simplu , delicios si de nerefuzat.

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preancalzit la foc mediu spre mare,pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel.
Crema: Intr-un vas cu fund dublu(sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat, batem galbenusurile cu telul,apoi adaugam sare, zaharul si faina. Punem cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam.Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand continuu . Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul,nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit.
Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi

Papanasi

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri duo, cu portocala si cacao

Fursecuri duo, cu portocala si cacao

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • ¼ lingurita sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite ness
  • un praf de sare
  • In plus:
  • 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu magiun de prune si nuca