autor:

lumi

» » Prajituri

Chouxe a la creme

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
Gogosele:, 250ml apa, 100 g unt sau margarina, 1lingurita zahar, sare, 3 oua, 175 g faina, , Crema de vanilie:, 500 ml lapte, 200 g faina sau amidon alimentar, 100 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 50 g unt, , Toping de ciocolata:, 200 ml lapte/apa, 3 linguri cacao, 100 g zahar, 2 liguri ulei sau 50 g unt/margarina, 1 plic de frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa +untul+1 lingurita zahar si un praf de sare.Cand s-a topit untul si fierbe apa, se adauga faina toata si se amesteca foarte bine, apoi se lasa sa se raceasca 15 min
Se adauga ouale pe rand, mestecand bine cu mixerul.
In tava se pune hartie de copt si se aseaza cu ligurita din compozitie,gormand mici bilute cu distanta intre ele
Se da la foc potrivit 15 minute si apoi la foc domol
Gogoselele formate, se lasa sa se raceasca si se taie pe jumatate si se umplu cu crema de vanilie, crema de ciocolata, frisca
Crema de vanilie:
Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte rece si treptat punem tot laptele si zaharul si se pune pe foc pana se ingroasa ,mestecand continuu.
L asfarsit se pun si pliculetele de zahar vanilat si se mixeaza si untul
Topingul de ciocolata:

Se fierbe laptele/ apa cu zaharul, amidonul, cacaoa si se aduga la sfarsit putin ulei sau unt
Acest sirop se pune fierbinte peste gogosele si se lasa la racit
Aranjament: Se pun cate 3-4 gogosele pe farfurie si deasupra frisca sau inghetata(profiterol)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chouxe a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Portofele dulci

Portofele dulci

Intr-un bol punem biscuitii, nuca si aromele. Spalam merele, le indepartam semintele le dam pe razatoarea

12 voturi    14 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura fanta

Prajitura fanta

Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt

9 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine):

    mi-a iesit super,am renuntat la ciocolata pe deasupra si am pus zahar pudra....cred ca este cea mai usoara reteta..

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Delicioase...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Ce bunatate...............

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Excelent arata , felicitari !!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Da, ai dreptate Sidy si eu foloseam la aperitiv, umplute cu crema de branza sau pate cu ciuperci!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Vai ce bune sunt! Mi-ai făcut poftă de profiterol! Mă duc să-mi cumpăr o îngheţată!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Ce bine arata! Felicitari si lui Sidy, pentru ideea cu compozitia sarata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Sunt delicioase choux-urile tale Lumi ! Eu le umplu si cu compozitie sarata si atunci le servesc ca aperitiv ...

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Bravo Lumi, au iesit foarte frumoase si bune banuiesc, eu nu am folosit toping le-am pudrat cu zahar pudra vanilat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Cred ca sunt deosebit de gustoase

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      au iesit tare gustoase! Nu am mai apucat sa le folosesc la profiterol...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      O bunatate sunt sigura ca sunt delicioase Lumi.Felicitari.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Delicios....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250ml apa
  • 100 g unt sau margarina
  • 1lingurita zahar
  • sare
  • 3 oua
  • 175 g faina
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 200 g faina sau amidon alimentar
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g unt
  • Toping de ciocolata:
  • 200 ml lapte/apa
  • 3 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 2 liguri ulei sau 50 g unt/margarina
  • 1 plic de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PAPANASI PRAJITI

PAPANASI PRAJITI

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min Se adauga branza, apoi

32 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata