Christmas cookies

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Christmas cookies

Ingrediente

  • Ingrediente fursecuri:
  • 200g unt
  • 150g zahar pudra
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 50g cocos
  • un praf de sare
  • Ingrediente incing:
  • 1 albus de ou
  • 80g zahar pudra musai din comert
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar (eu am folosit: rosu,galben si verde)

Mod de preparare

Va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua! Fie ca aceste sarbatori sa va aduca pace si liniste in suflet:).Si pentru ca deja lumea se saluta cu : ne vedem la anul,am sa va spun si eu ca ne reintalnim,aici pe blogul meu,la anul :)). Perioada sarbatorilor este foarte incarcata pentru mine si din cauza aceasta,reteta de fursecuri pentru Craciun va fi ultima postata anul acesta! Nu v-am neglijat,drept pentru care am sa va prezint reteta mea de fursecuri pentru Craciun care va arata foarte bine pe mesele voastre incarcate cu delicii pentru sarbatori.Revin anul urmator cu noi retete si experiente personale :)

Mixam untul moale pana devine cremos.Adaugam zaharul pudra in 3 transe,mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare.Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta unei creme,adaugam cocosul si faina. Amestecam aluatul pana se leaga putin apoi il framantam. La nevoie mai adaugati faina. Impachetam aluatul intr-o folie alimentara si il lasam jumate de ora la rece. Scoatem aluatul din frigider si,pe masa infainata, intindem o foaie nu foarte subtire. Decupam cu ajutorul formelor pentru prajituri diferite modele.Eu am facut clopotei,ciorapei,braduti,stelute si un HOHO personal:)). Punem prajiturelele in tava cu foaie de copt si lasam la cuptor 30-35 de minute,dupa care le lasam la racit. Pregatim si incingul amestecand energic albusul cu zaharul pudra,adaugat cate putin. Impartim incingul in fuctie de cate culori vrem sa folosim.Eu l-am impartit in 4 boluri: incing amestecat cu rosu,altul cu galben,altul cu verde si restul l-am lasat alb.

Punem cu ajutorul unei lingurite incing pe prajiturica si il intindem usor cu ajutorul unei scobitori. Lasam la intarit apoi decoram globurile pe braduti sau orice alte modele mai doriti sa faceti. Le lasam la racit complet.Le servim cu drag si cu o cana de lapte. Sarbatori fericite tuturor! :)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor