autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Ciambella alb si negru

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Ingrediente
250g unt, cacao45g, ù500g faina, lapte 250ml +3 linguri, un praf de copt, 1 lingurita esenta de rom, sare, 6 oua, 320'g zahar(300+20)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie am mixat untul bucati,ouale,si 300g zahr,sare,rom;
Am mixat bine totul cam 5-7 minute,am adaugat faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit laptele(250ml)
Compozitia obtinuta am impartit-o in 2 parti:O parte am turnat in forma de ciambella in trei parti,lasand spatiu intre ele;
Cea de-a doua parte am amestecat cu cacao,,am adaugat 3 linguri de lapte si 20g zahar,am omogenizat si-am alternat in forma de ciambella;
Cu o furculita am spiralat compozitia de sus in jos si-am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 50-60 minute;
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambella alb si negru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronite

Coronite

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi

4 voturi    3 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    multumesc Mariana,o folosesc ft des,nu mi se lipesc niciodata prajiturile!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Forma ta de ciambella e mai interesanta decat cea de guguluf care se gaseste in comertul nostru. A iesit superb!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Gustos ! guguluful tau *****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Rapid si usor.....cered ca e un deliciu.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Rapid si cred ca foarte gustos. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Foarte frumoasa si sigur tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250g unt
  • cacao45g
  • ù500g faina
  • lapte 250ml +3 linguri
  • un praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • sare
  • 6 oua
  • 320'g zahar(300+20)

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

multumesc Mariana,o folosesc ft des,nu mi se lipesc niciodata prajiturile!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles