autor:

silviana maftei

» » Aperitive

chiftelute ca la mama

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
1 kg carne tocata amestec, 0,300 g ceapa, 4 linguri ulei, 4 linguri de apa, 3 felii de paine, 0,100 ml lapte sau apa, 1/2 lingueita piper, 1/4 lingurita nucsoara pudra, 1 lingurita sare, 3 oua, citeva fire de patrunjel si de marar tocat marunt, 0,250 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina devine ceapa sticloasa.

Painea se inmoaie in lapte (sau apa), se stoarce.



Intr-un castron se amesteca carnea, ceapa, painea, piperul, nucsoara, sarea, ouale batute, verdeata tocata, daca este prea tare compozitia se mai adauga apa si se amesteca. Se modeleaza ciftelele cu mana muiata in ulei, nu se dau prin faina, se prajesc in ulei. Sunt gustoasa calde si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "chiftelute ca la mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Saorma de pui(specific arab)

Saorma de pui(specific arab)

Puiul,fara os si piele,se taie felii.Se face o marinata din ceapa,otet.sare,iaurt...(toate ingredientele

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Carnati afumati

Carnati afumati

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nelu Zdrenghea , 14 martie 2015

    Una rece,una tot rece si doua calde!

  • Fara foto

    Elena Tamba , 17 iulie 2014

    este metoda celor mai bune pirjoale sunt foarte gustoase si nu devin cleioase ca , cu faina

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

    Daca vreti sa mancati mai ...sanatos, coaceti chiftelutele intr-o tava cu hartie de copt, in cuptor....

    • Fara foto

      maria mihalache , 16 ianuarie 2010

      Tare mult imi plac.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Chiar imi plac piftelutele

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      Vai Sidz ce pofta mi-ai facut cu pitelutele tale! Arata foarte bine.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

      Daca doriti sa va iasa chiftelutele mai pufoase, puteti macina si un cartof crud

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 0,300 g ceapa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de apa
  • 3 felii de paine
  • 0,100 ml lapte sau apa
  • 1/2 lingueita piper
  • 1/4 lingurita nucsoara pudra
  • 1 lingurita sare
  • 3 oua
  • citeva fire de patrunjel si de marar tocat marunt
  • 0,250 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Sidy (Chef de cuisine)

Daca vreti sa mancati mai ...sanatos, coaceti chiftelutele intr-o tava cu hartie de copt, in cuptor....

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Terina cu vita, pui si caise