Ingrediente
Mai 500 gr,, rarunchi,250 gr,, inima 300 gr,, splina 200 gr,, carne slaba 500 gr,, 4 chite de marar,, sare ,, piper,, boia iute,, cimbru,, o bucata de prapur,, oua 4 bucati,, foi de dafin 4,, 2 cepe ,, morcov 1,, untura 100 gr.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
2cepe ,1 morcov curatate si spalate le aruncam in tuci dupa care pentru ca aroma sa fie desavarsita punem o creanga de cimbru si 4 foi de dafin.
Organele dupa ce le-am luat la mana le asezam in tuci alaturi de legume si miroase si le tragem un clocot zdravan avand grija sa mai invartim in tuci ca sa nu se prinda de peretii tuciului.
Le scoatem afara si le lasam la racit ca mai apoi sa le dam prin masina de tyocat sau sa le tocam cu barda cat mai marunt.
Tocam mararul verde de suparare si crud de tanar ce este si-l punem peste carnea tocata.Sare ,piper ,oliaca de boia iute sau dulce ,albusul de la 4 oua si mestecat bine pana obtinem un amestec omogen.
Prapurul in apa calduta cam la 5 min sa zaboveasca ca sa-l putem intinde .
O tava in care sa -l asezam o ungem cu untura iar jumatate de prapur i-l asezam pe tava .Amestecul il punem peste prapur in strat de 3 cm,netezim bine si acoperim cu cealalta jumatate de prapur.
La cuptor va sta o jumatate de ora la o temperatura de 200 grade .Cand s-a desprins de margini si s-a rumenit bine este gata si poate fi scos fara nici o grija.
CHEF DAN (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2013
Cighirul sta pe masa moldoveanului la rang de cinste in prag de sarbatoare.Poate fi servit si cald si rece ca un antreu inainte de masa pentru a zgandari cu aroma nebuna papilele gustative.Ca un corn al abundentei ne inunda cu ale lui arome de verdeata cruda si ne imbie la masa ce va sa vina. Pofta Buna.