autor:

CHEF DAN

» » Aperitive

Cighir in prapure

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Ingrediente
Mai 500 gr,, rarunchi,250 gr,, inima 300 gr,, splina 200 gr,, carne slaba 500 gr,, 4 chite de marar,, sare ,, piper,, boia iute,, cimbru,, o bucata de prapur,, oua 4 bucati,, foi de dafin 4,, 2 cepe ,, morcov 1,, untura 100 gr.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ca sa nu fie dezmatul prea mare ,va invit pe batatura unde pe o pirostie veche ,antica si primita mostenire de la bunici,facem focul si asezam pe pirostie un tuci mai mare pe jumatate cu apa.
2cepe ,1 morcov curatate si spalate le aruncam in tuci dupa care pentru ca aroma sa fie desavarsita punem o creanga de cimbru si 4 foi de dafin.
Organele dupa ce le-am luat la mana le asezam in tuci alaturi de legume si miroase si le tragem un clocot zdravan avand grija sa mai invartim in tuci ca sa nu se prinda de peretii tuciului.
Le scoatem afara si le lasam la racit ca mai apoi sa le dam prin masina de tyocat sau sa le tocam cu barda cat mai marunt.
Tocam mararul verde de suparare si crud de tanar ce este si-l punem peste carnea tocata.Sare ,piper ,oliaca de boia iute sau dulce ,albusul de la 4 oua si mestecat bine pana obtinem un amestec omogen.
Prapurul in apa calduta cam la 5 min sa zaboveasca ca sa-l putem intinde .
O tava in care sa -l asezam o ungem cu untura iar jumatate de prapur i-l asezam pe tava .Amestecul il punem peste prapur in strat de 3 cm,netezim bine si acoperim cu cealalta jumatate de prapur.
La cuptor va sta o jumatate de ora la o temperatura de 200 grade .Cand s-a desprins de margini si s-a rumenit bine este gata si poate fi scos fara nici o grija.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cighir in prapure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Saorma de pui(specific arab)

Saorma de pui(specific arab)

Puiul,fara os si piele,se taie felii.Se face o marinata din ceapa,otet.sare,iaurt...(toate ingredientele

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

Fierbem cateva minute broccoli,apoi il lasam intr-o strecuratoare. Taiem pieptul de pui in fasii

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • CHEF DAN

    CHEF DAN (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2013

    Cighirul sta pe masa moldoveanului la rang de cinste in prag de sarbatoare.Poate fi servit si cald si rece ca un antreu inainte de masa pentru a zgandari cu aroma nebuna papilele gustative.Ca un corn al abundentei ne inunda cu ale lui arome de verdeata cruda si ne imbie la masa ce va sa vina. Pofta Buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Mai 500 gr,
  • rarunchi,250 gr,
  • inima 300 gr,
  • splina 200 gr,
  • carne slaba 500 gr,
  • 4 chite de marar,
  • sare ,
  • piper,
  • boia iute,
  • cimbru,
  • o bucata de prapur,
  • oua 4 bucati,
  • foi de dafin 4,
  • 2 cepe ,
  • morcov 1,
  • untura 100 gr.

Raporteaza reteta

CHEF DAN

CHEF DAN (Chef de cuisine)

Cighirul sta pe masa moldoveanului la rang de cinste in prag de sarbatoare.Poate fi servit si cald si rece ca un antreu inainte de masa pentru a zgandari cu aroma nebuna papilele gustative.Ca un corn al abundentei ne inunda cu ale lui arome de verdeata cruda si ne imbie la masa ce va sa vina. Pofta Buna.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Quique Lorraine