Ca sa nu fie dezmatul prea mare ,va invit pe batatura unde pe o pirostie veche ,antica si primita mostenire de la bunici,facem focul si asezam pe pirostie un tuci mai mare pe jumatate cu apa.
2cepe ,1 morcov curatate si spalate le aruncam in tuci dupa care pentru ca aroma sa fie desavarsita punem o creanga de cimbru si 4 foi de dafin.
Organele dupa ce le-am luat la mana le asezam in tuci alaturi de legume si miroase si le tragem un clocot zdravan avand grija sa mai invartim in tuci ca sa nu se prinda de peretii tuciului.
Le scoatem afara si le lasam la racit ca mai apoi sa le dam prin masina de tyocat sau sa le tocam cu barda cat mai marunt.
Tocam mararul verde de suparare si crud de tanar ce este si-l punem peste carnea tocata.Sare ,piper ,oliaca de boia iute sau dulce ,albusul de la 4 oua si mestecat bine pana obtinem un amestec omogen.
Prapurul in apa calduta cam la 5 min sa zaboveasca ca sa-l putem intinde .
O tava in care sa -l asezam o ungem cu untura iar jumatate de prapur i-l asezam pe tava .Amestecul il punem peste prapur in strat de 3 cm,netezim bine si acoperim cu cealalta jumatate de prapur.
La cuptor va sta o jumatate de ora la o temperatura de 200 grade .Cand s-a desprins de margini si s-a rumenit bine este gata si poate fi scos fara nici o grija.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii