autor:

tania

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cinnabon

Autor: tania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Ingrediente
Aluat:, - 2 1/2 lingurite de drojdie uscata, - 1 pahar lapte cald, - 1/2 pahar zahar, - 80 g unt (margarina), - 1 lingurita sare, - 2 oua, - 4 1/2 pahare faina, , Umplutura:, - 1 pahar zahar brun, - 3 linguri scortisoara, - 80 g unt (margarina) moale, , Glazura, - 80 g unt, - 1 1/2 pahar zahar pudra, - 3-4 linguri crema lichida, - 1 lingurita vanilie, -3-4 linguri de crema de branza philadelphia(facultativ), sau se poate folosi in loc de aceasta glazura lapte condensat,, asa cum am facut deseori., Decor, - sos de caramel, - nuci

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Reteta aceasta poate fi adaptata cu usurinta ca fiind si un produs de post, folosind margarina in loc de unt, iar laptele poate fi inlocuit cu lapte de soia.

Vom inlocui caramelul cu un caramel vegan, care se face din lapte de cocos sau soia. In acest fel avem posibilitatea ca si in perioada postului putem sa ne facem poftele si chiar rasfata cu o prajitura care ne place.

Acum vom trece la prepararea prajiturii noastre. In vasul robotului vom pune lapte caldut in care vom dizolva drojdia, dupa care vom adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina. Vom amesteca totul bine si incepem framantatul, pana cand vom obtine un aluat elastic, usor lipicios, dar care se desprinde usor de pe maini.

Vom unge aluatul cu putin ulei si-l vom lasa la crescut acoperit, pana isi dubleaza volumul (in acelasi vas sau il putem schimba). Pe planseta de lucru vom presara putina faina, apoi rasturnam aluatul, asta dupa ce a crescut bine, iar cu ajutorul sucitorului vom intinde o foaie in forma dreptunghilara, cu o lungimea de aprox.55 cm si latimea de 40 cm. Grosimea aluatului ar trebui sa fie aproximativ de 0,5cm. Amestecam zaharul brun cu scortisoara, apoi vom unge suprafata foii cu unt, peste care vom presara acest amestec, dar avand grija ca stratul sa fie cat mai uniform.

Vom rula aluatul cu grija pe lungimea lui, iar cu ajutorul unui fir de ata, nu prea groasa, vom taia ruloul in bucati cu latimea de 4-5 cm. Prin mai multe incercari am constatat ca aceasta metoda de taiere este cea mai buna, pentru a obtine niste melcisori perfecti, fara ca forma lor sa se turteasca. Tava in care vom coace melcisorii o vom tapeta cu hartie de copt si vom incepe sa-i asezam in tava, desigur cu taietura in partea de jos, lasand distanta intre ei, apoi ii vom lasa la crescut pentru inca 30 de minute.

Intre timp vom incinge cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. Dupa ce s-a dublat volumul, ii vom coace timp de 12-15 minute.

In timp ce melcisorii sunt in cuptor, vom prepara glazura, amestecand cu un mixer toate ingredientele, pana vom obtine o crema usoara si pufoasa. Dupa ce s-au rumenit frumos ii vom acoperi cu glazura, din belsug, desigur imediat ce sunt scosi din cuptor. Fiind fierbinti, glazura se va topi si va patrunde cat mai bine in melcisori. La sfarsit adaugam si caramelul peste care vom presura nuca taiata sau bucati, dupa preferinte. Caramelul folosit poate fi preparat in casa sau din comert. Se vor servi calzi, sau reci, fiind un desert minunat, preferat atat de cei mici cat si de cei mari.

Va doresc: Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cinnabon rolls

Cinnabon rolls

Se formeaza o maia din drojdie, miere, si laptele caldut. Se lasa 5-10 minute. Se adauga oul amestecat

17 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
Cornulete de vanilie

Cornulete de vanilie

Omogenizez untul cu zaharul,zaharul vanilat,oul,adaug faina, nuca. Las aluatul o ora la rece,dupa

13 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 2 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • - 1 pahar lapte cald
  • - 1/2 pahar zahar
  • - 80 g unt (margarina)
  • - 1 lingurita sare
  • - 2 oua
  • - 4 1/2 pahare faina
  • Umplutura:
  • - 1 pahar zahar brun
  • - 3 linguri scortisoara
  • - 80 g unt (margarina) moale
  • Glazura
  • - 80 g unt
  • - 1 1/2 pahar zahar pudra
  • - 3-4 linguri crema lichida
  • - 1 lingurita vanilie
  • -3-4 linguri de crema de branza philadelphia(facultativ)
  • sau se poate folosi in loc de aceasta glazura lapte condensat,
  • asa cum am facut deseori.
  • Decor
  • - sos de caramel
  • - nuci

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Paine cu cartofi in stil unguresc