Cinnabon

Reteta aceasta poate fi adaptata cu usurinta ca fiind si un produs de post.

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Cinnabon

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 2 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • - 1 pahar lapte cald
  • - 1/2 pahar zahar
  • - 80 g unt (margarina)
  • - 1 lingurita sare
  • - 2 oua
  • - 4 1/2 pahare faina
  • Umplutura:
  • - 1 pahar zahar brun
  • - 3 linguri scortisoara
  • - 80 g unt (margarina) moale
  • Glazura
  • - 80 g unt
  • - 1 1/2 pahar zahar pudra
  • - 3-4 linguri crema lichida
  • - 1 lingurita vanilie
  • -3-4 linguri de crema de branza philadelphia(facultativ)
  • sau se poate folosi in loc de aceasta glazura lapte condensat,
  • asa cum am facut deseori.
  • Decor
  • - sos de caramel
  • - nuci

Mod de preparare

Reteta aceasta poate fi adaptata cu usurinta ca fiind si un produs de post, folosind margarina in loc de unt, iar laptele poate fi inlocuit cu lapte de soia.

Vom inlocui caramelul cu un caramel vegan, care se face din lapte de cocos sau soia. In acest fel avem posibilitatea ca si in perioada postului putem sa ne facem poftele si chiar rasfata cu o prajitura care ne place.

Acum vom trece la prepararea prajiturii noastre. In vasul robotului vom pune lapte caldut in care vom dizolva drojdia, dupa care vom adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina. Vom amesteca totul bine si incepem framantatul, pana cand vom obtine un aluat elastic, usor lipicios, dar care se desprinde usor de pe maini.

Vom unge aluatul cu putin ulei si-l vom lasa la crescut acoperit, pana isi dubleaza volumul (in acelasi vas sau il putem schimba). Pe planseta de lucru vom presara putina faina, apoi rasturnam aluatul, asta dupa ce a crescut bine, iar cu ajutorul sucitorului vom intinde o foaie in forma dreptunghilara, cu o lungimea de aprox.55 cm si latimea de 40 cm. Grosimea aluatului ar trebui sa fie aproximativ de 0,5cm. Amestecam zaharul brun cu scortisoara, apoi vom unge suprafata foii cu unt, peste care vom presara acest amestec, dar avand grija ca stratul sa fie cat mai uniform.

Vom rula aluatul cu grija pe lungimea lui, iar cu ajutorul unui fir de ata, nu prea groasa, vom taia ruloul in bucati cu latimea de 4-5 cm. Prin mai multe incercari am constatat ca aceasta metoda de taiere este cea mai buna, pentru a obtine niste melcisori perfecti, fara ca forma lor sa se turteasca. Tava in care vom coace melcisorii o vom tapeta cu hartie de copt si vom incepe sa-i asezam in tava, desigur cu taietura in partea de jos, lasand distanta intre ei, apoi ii vom lasa la crescut pentru inca 30 de minute.

Intre timp vom incinge cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. Dupa ce s-a dublat volumul, ii vom coace timp de 12-15 minute.

In timp ce melcisorii sunt in cuptor, vom prepara glazura, amestecand cu un mixer toate ingredientele, pana vom obtine o crema usoara si pufoasa. Dupa ce s-au rumenit frumos ii vom acoperi cu glazura, din belsug, desigur imediat ce sunt scosi din cuptor. Fiind fierbinti, glazura se va topi si va patrunde cat mai bine in melcisori. La sfarsit adaugam si caramelul peste care vom presura nuca taiata sau bucati, dupa preferinte. Caramelul folosit poate fi preparat in casa sau din comert. Se vor servi calzi, sau reci, fiind un desert minunat, preferat atat de cei mici cat si de cei mari.

Va doresc: Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor