autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Cinnamon roll muffins

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente aluat pentru 9-10 muffins:, 300 g faina, 40 g zahar, 35 g unt la temperatura camerei, 100 ml lapte caldut, 1 pliculet drojdie granule, 1 ou, 1 varf cutit de sare, 1 lingura apa calduta, Ingrediente crema:, 100 g unt la temperatura camerei, 200 g zahar brun, 2 lingurite scortisoara, 1 lingurita cacao, Ingrediente glazura:, 30 g unt la temperatura camerei, 30 g crema de branza simpla, 50 g zahar pudra, nuca tocata

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat - se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare ale mixerului.

Dupa obtinerea unui aluat omogen, se muta pe planseta presarata cu faina si se mai framanta 5 minute pana ce aluatul devine elastic.

Se formeaza o bila care se pune intr-un bol si se acopera cu un servet. Se lasa la crescut in jur de 1 ora (timp in care ar trebui ca aluatul sa isi dubleze volumul).

In cazul in care doriti sa folositi masina de paine pentru framantarea aluatului, se pun ingredientele lichide apoi cele solide in cuva si se seteaza programul pentru aluat dospit.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, se mai framanta 2-3 minute apoi se intinde in forma de dreptunghi.

Pentru crema - se amesteca bine untul, zaharul, scortisoara si cacaoa.

Peste foaia de aluat se intinde crema cu o spatula. Se ruleaza apoi aluatul cat mai strans.

Se taie rulouri de 3-4 cm grosime care se aseaza fie in forme de briose din silicon, fie in hartiute de briose in tava speciala.

Se mai lasa formele in jur de 30-40 de minute intr-un loc cald, acoperite, pentru a mai dospi.

Intre timp, se incalzeste cuptorul al 180 g C si se pregateste glazura.

Se amesteca toate ingredientele pana ce zaharul este complet dizolvat.

Se introduc briosele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce capata o culoare aramie.

Cand sunt coapte dar inca fierbinti, se ung briosele cu glazura folosind o pensula de patiserie apoi se presara nuca tocata (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon roll muffins" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fidea cu Lapte

Fidea cu Lapte

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, cand clocoteste se adauga fideaua, amestecand din cand

12 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
budinca de panetone cu mere

budinca de panetone cu mere

Taiem panetonele felii. Laptele amestecat cu coaja rasa de lamaie il punem la incalzit.Batem ouale

4 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat pentru 9-10 muffins:
  • 300 g faina
  • 40 g zahar
  • 35 g unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie granule
  • 1 ou
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingura apa calduta
  • Ingrediente crema:
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita cacao
  • Ingrediente glazura:
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 30 g crema de branza simpla
  • 50 g zahar pudra
  • nuca tocata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)