Cinnamon roll muffins

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cinnamon roll muffins

Ingrediente

  • Ingrediente aluat pentru 9-10 muffins:
  • 300 g faina
  • 40 g zahar
  • 35 g unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie granule
  • 1 ou
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingura apa calduta
  • Ingrediente crema:
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita cacao
  • Ingrediente glazura:
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 30 g crema de branza simpla
  • 50 g zahar pudra
  • nuca tocata

Mod de preparare

Pentru aluat - se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare ale mixerului.

Dupa obtinerea unui aluat omogen, se muta pe planseta presarata cu faina si se mai framanta 5 minute pana ce aluatul devine elastic.

Se formeaza o bila care se pune intr-un bol si se acopera cu un servet. Se lasa la crescut in jur de 1 ora (timp in care ar trebui ca aluatul sa isi dubleze volumul).

In cazul in care doriti sa folositi masina de paine pentru framantarea aluatului, se pun ingredientele lichide apoi cele solide in cuva si se seteaza programul pentru aluat dospit.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, se mai framanta 2-3 minute apoi se intinde in forma de dreptunghi.

Pentru crema - se amesteca bine untul, zaharul, scortisoara si cacaoa.

Peste foaia de aluat se intinde crema cu o spatula. Se ruleaza apoi aluatul cat mai strans.

Se taie rulouri de 3-4 cm grosime care se aseaza fie in forme de briose din silicon, fie in hartiute de briose in tava speciala.

Se mai lasa formele in jur de 30-40 de minute intr-un loc cald, acoperite, pentru a mai dospi.

Intre timp, se incalzeste cuptorul al 180 g C si se pregateste glazura.

Se amesteca toate ingredientele pana ce zaharul este complet dizolvat.

Se introduc briosele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce capata o culoare aramie.

Cand sunt coapte dar inca fierbinti, se ung briosele cu glazura folosind o pensula de patiserie apoi se presara nuca tocata (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise