Pentru aluat - se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare ale mixerului.
Dupa obtinerea unui aluat omogen, se muta pe planseta presarata cu faina si se mai framanta 5 minute pana ce aluatul devine elastic.
Se formeaza o bila care se pune intr-un bol si se acopera cu un servet. Se lasa la crescut in jur de 1 ora (timp in care ar trebui ca aluatul sa isi dubleze volumul).
In cazul in care doriti sa folositi masina de paine pentru framantarea aluatului, se pun ingredientele lichide apoi cele solide in cuva si se seteaza programul pentru aluat dospit.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, se mai framanta 2-3 minute apoi se intinde in forma de dreptunghi.
Pentru crema - se amesteca bine untul, zaharul, scortisoara si cacaoa.
Peste foaia de aluat se intinde crema cu o spatula. Se ruleaza apoi aluatul cat mai strans.
Se taie rulouri de 3-4 cm grosime care se aseaza fie in forme de briose din silicon, fie in hartiute de briose in tava speciala.
Se mai lasa formele in jur de 30-40 de minute intr-un loc cald, acoperite, pentru a mai dospi.
Intre timp, se incalzeste cuptorul al 180 g C si se pregateste glazura.
Se amesteca toate ingredientele pana ce zaharul este complet dizolvat.
Se introduc briosele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce capata o culoare aramie.
Cand sunt coapte dar inca fierbinti, se ung briosele cu glazura folosind o pensula de patiserie apoi se presara nuca tocata (optional).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii