Cinnamon roll muffins

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cinnamon roll muffins

Ingrediente

  • Ingrediente aluat pentru 9-10 muffins:
  • 300 g faina
  • 40 g zahar
  • 35 g unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie granule
  • 1 ou
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingura apa calduta
  • Ingrediente crema:
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita cacao
  • Ingrediente glazura:
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 30 g crema de branza simpla
  • 50 g zahar pudra
  • nuca tocata

Mod de preparare

Pentru aluat - se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare ale mixerului.

Dupa obtinerea unui aluat omogen, se muta pe planseta presarata cu faina si se mai framanta 5 minute pana ce aluatul devine elastic.

Se formeaza o bila care se pune intr-un bol si se acopera cu un servet. Se lasa la crescut in jur de 1 ora (timp in care ar trebui ca aluatul sa isi dubleze volumul).

In cazul in care doriti sa folositi masina de paine pentru framantarea aluatului, se pun ingredientele lichide apoi cele solide in cuva si se seteaza programul pentru aluat dospit.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, se mai framanta 2-3 minute apoi se intinde in forma de dreptunghi.

Pentru crema - se amesteca bine untul, zaharul, scortisoara si cacaoa.

Peste foaia de aluat se intinde crema cu o spatula. Se ruleaza apoi aluatul cat mai strans.

Se taie rulouri de 3-4 cm grosime care se aseaza fie in forme de briose din silicon, fie in hartiute de briose in tava speciala.

Se mai lasa formele in jur de 30-40 de minute intr-un loc cald, acoperite, pentru a mai dospi.

Intre timp, se incalzeste cuptorul al 180 g C si se pregateste glazura.

Se amesteca toate ingredientele pana ce zaharul este complet dizolvat.

Se introduc briosele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana ce capata o culoare aramie.

Cand sunt coapte dar inca fierbinti, se ung briosele cu glazura folosind o pensula de patiserie apoi se presara nuca tocata (optional).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure