autor:

ana catalina focsa

» » Prajituri

Cinnamon Rolls-Reteta Laurei Adamache

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Ingrediente
600 gr faina, 20 gr drojdie, 60 gr zahar, 1 lingurita miere, 60 gr unt topit si racit, 250 ml lapte caldut, 1 ou, zahar vanilat/esenta vanilie, un varf cutit sare, Pt umplutura:, 100 gr unt, 100 gr zahar (alb sau brun), 1 lingura scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamache si mi s-a parut foarte simpla si delicioasa.Am incercat-o si a iesit foarte bine,datorita faptului ca instructiunile descrise de Laura sunt foarte bine explicate.Am modificat totusi un pic gramajul anumitor ingrediente(faina,unt).In rest am urmat instructiunile Laurei.
Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei in care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata cu o lingurita de miere. Adaugam si restul ingredientelor si incepem sa framantam. Cand aluatul a capapatat consistenta, adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem o biluta elastica si compacta. Lasam aluatul la crescut 1 ora intr-un loc caldut si ferit de curent.
Dupa perioada de dospire, intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm pe suprafata de lucru infainata . Intindem pe toata suprafata foii untul amestecat cu zaharul si scortisoara si rulam foaia pe lungime. Ca sa nu deformam rotitele cand le taiem, putem folosi in loc de cutit o ata mai grosuta pe care o bagam sub rulou si tragem hotarat capetele atei in sens contrar ( ca atunci cand facem un nod la sireturi).
Punem rotitele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 30 minute sa creasca dupa care le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute sau pana vedeti ca se coloreaza frumos.
Se lasa sa se raceasca sau se pot manca imediat.Eu le-am servit cu un pahar de lapte indulcit cu miere de albine.
Imi cer scuze pentru faptul ca am indraznit sa "fur" fraze intregi din reteta Laurei.(sper sa-mi fie permis).Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls-Reteta Laurei Adamache" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Albusurile,separate de galbenusuri,se bat.Cind incep sa se intareasca,se pune zaharul,incetul cu

16 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

164 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    DANIELA (Chef de cuisine) , 15 mai 2014

    Delicioasa, mai ales ca mie imi place scortisoara .

  • Fara foto

    Bebe PUf , 15 mai 2014

    Uhhhh de pashti am facut shi eu melcishori.. Doar ca am facut din aluat de cozonac... Uhhhh au ieshit o minunatie.. Shi pt ca imi ramasese lapte indulcit m-am gandit sa nu risipesc nimic shi am insiropat melcishorii dar am adaugat extra esenta de migdale rom shi vanilie... Nu vreti sa shtiti ce minunatii au ieshit... INCERCATI SHI VEDETI

  • Fara foto

    gabi , 15 mai 2014

    sin eu fac asa ceva dar untul il amestec cu zahar si nuca macinata. iar cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor le stropesc abundent cu lapte caldut. mai gustoase

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 15 mai 2014

      care e ratiunea sa se adauge sarea dupa ce ai framantat deja aluatul? eu obisnuiesc sa o dizolv in lichidul folosit sau sa frec galbenusurile cu ea,in cazul cand aluatul contine si oua.

    • Fara foto

      Magdalena Gall , 15 mai 2014

      DAR NU AM NEVOIE DE ANUNTURI

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      Foarte fine si aspectuoase!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

      Apetisante!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Tare frumoase si mai ales gustoase.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Vreau si eu ca tare bine arata !!! Dar asa cu un pahar cu lapte...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      ce bine arata si ce gustoase sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita miere
  • 60 gr unt topit si racit
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • un varf cutit sare
  • Pt umplutura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar (alb sau brun)
  • 1 lingura scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

DANIELA (Chef de cuisine)

Delicioasa, mai ales ca mie imi place scortisoara .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE