Cinnamon Rolls-Reteta Laurei Adamache

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cinnamon Rolls-Reteta Laurei Adamache

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita miere
  • 60 gr unt topit si racit
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • un varf cutit sare
  • Pt umplutura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar (alb sau brun)
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare

Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamache si mi s-a parut foarte simpla si delicioasa.Am incercat-o si a iesit foarte bine,datorita faptului ca instructiunile descrise de Laura sunt foarte bine explicate.Am modificat totusi un pic gramajul anumitor ingrediente(faina,unt).In rest am urmat instructiunile Laurei.

Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei in care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata cu o lingurita de miere. Adaugam si restul ingredientelor si incepem sa framantam. Cand aluatul a capapatat consistenta, adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem o biluta elastica si compacta. Lasam aluatul la crescut 1 ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Dupa perioada de dospire, intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm pe suprafata de lucru infainata . Intindem pe toata suprafata foii untul amestecat cu zaharul si scortisoara si rulam foaia pe lungime. Ca sa nu deformam rotitele cand le taiem, putem folosi in loc de cutit o ata mai grosuta pe care o bagam sub rulou si tragem hotarat capetele atei in sens contrar ( ca atunci cand facem un nod la sireturi).

Punem rotitele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 30 minute sa creasca dupa care le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute sau pana vedeti ca se coloreaza frumos.

Se lasa sa se raceasca sau se pot manca imediat.Eu le-am servit cu un pahar de lapte indulcit cu miere de albine.

Imi cer scuze pentru faptul ca am indraznit sa "fur" fraze intregi din reteta Laurei.(sper sa-mi fie permis).Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise