Laptele si cacaoa se cern neaparat prin sita de sirma inoxidabila, ca sa nu aiba cocoloase. Nucile sau alunele se pun intr-o tava care se introduce in cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute, usa cuptorului deschisa, ca sa se prajeasca putin, fara sa se rumeneasca, amestecindu-le din cind in cind; apoi se freaca intre palme, ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mari. Intr-un lighenas de 3-4 l se pun apa, untul, zaharul si glucoza sau zeama de lamiie. Lighenasul se asaza pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pina cind se topeste zaharul; apoi se ia de pe aburi, se adauga laptele praf, amestecat in prealabil cu cu cacaua si nucile si se amesteca pina cind se omogenizeaza bine. Lighenasul se pune, din nou, pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2 minute ca sa se infierbinte putin. Dupa ce s-a luat de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si romul. Compozitia se desarta intr-o tava smaltuita de cca 26/40 cm, unsa cu putin unt, se niveleaza si se lasa la rece. Dupa 1-2 zile, ciocolata se intareste si se poate taia. Ciocolata se pastreaza in bucata mai mare, invelita in celofan sau pergament, la frigider. Daca se usuca prea tare pe parcurs, se pune in punga de nailon

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii