autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCOLATA

Autor: mary (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mary (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
1 kg zahar, 12 kg lapte praf, 100 g cacao, 200 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri rom, 1 lingura zeama de lamaie, 200 g nuci sau alune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Zaharul se pune in cratita smaltuita de 3 l cu uh pahar de apa si zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga ca si glazura. Cand siropul este legat se ia de o parte, se pune untul, laptele praf si cacaoa bine cernuta. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Cand compozitia este omogena se ia de pe foc, se pune vanilia, romul si nucile sau alunele taiate bucati mai mari. Se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata

6 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma a devenit teapana se adauga zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 12 kg lapte praf
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 g nuci sau alune

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Lapte de pasare