autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCOLATA

Autor: mary (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mary (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
1 kg zahar, 12 kg lapte praf, 100 g cacao, 200 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri rom, 1 lingura zeama de lamaie, 200 g nuci sau alune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Zaharul se pune in cratita smaltuita de 3 l cu uh pahar de apa si zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga ca si glazura. Cand siropul este legat se ia de o parte, se pune untul, laptele praf si cacaoa bine cernuta. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Cand compozitia este omogena se ia de pe foc, se pune vanilia, romul si nucile sau alunele taiate bucati mai mari. Se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul. Incorporam pe rand ciocolata

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiti fragezi cu ciocolata

Biscuiti fragezi cu ciocolata

Pot doar sa va spun ca acesti biscuiti sunt absolut fantastic de fragezi si daca ii depozitati intr-o

2 voturi    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 12 kg lapte praf
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 g nuci sau alune

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de cereale cu fructe deshidratate