Ciocolată aromată (de casă)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciocolată aromată (de casă)

Ingrediente

  • 900 g de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 200 g de unt
  • 500 g de lapte praf
  • 100 g de cacao
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 2 linguri de Amaretto
  • 1 linguriţă coajă de portocală
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 100 g de nuci
  • 100 g de alune
  • 2 linguri de nucă de cocos

Mod de preparare

Într-un castron se cerne cacaua şi laptele praf şi se omogenizează.

Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă până se topeşte untul, apoi se adaugă amestecul de lapte praf cu cacao, amestecând viguros cu telul pară, să nu rămână cocoloaşe.

Când e omogenă compoziţia, se adaugă restul ingredientelor: alune şi nuci zdrobite în bucăţi nu prea mici(eventual tăiate), esenţele, lichiorul.

Se unge o tavă cu unt şi se toarnă ciocolata cam de 2 cm grosime. Se lasă la răcit până a doua zi.

Dacă doriţi, după câteva ore, puteţi modela diferite bomboane date prin nucă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise