autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Ciocolată aromată (de casă)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2013

Ingrediente
900 g de zahăr, 200 ml de apă, 200 g de unt, 500 g de lapte praf, 100 g de cacao, 1 esenţă de vanilie, 1 esenţă de rom, 2 linguri de Amaretto, 1 linguriţă coajă de portocală, 1 lingură de suc de lămâie, 100 g de nuci, 100 g de alune, 2 linguri de nucă de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Într-un castron se cerne cacaua şi laptele praf şi se omogenizează.
Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă până se topeşte untul, apoi se adaugă amestecul de lapte praf cu cacao, amestecând viguros cu telul pară, să nu rămână cocoloaşe.
Când e omogenă compoziţia, se adaugă restul ingredientelor: alune şi nuci zdrobite în bucăţi nu prea mici(eventual tăiate), esenţele, lichiorul.
Se unge o tavă cu unt şi se toarnă ciocolata cam de 2 cm grosime. Se lasă la răcit până a doua zi.
Dacă doriţi, după câteva ore, puteţi modela diferite bomboane date prin nucă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată aromată (de casă)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mar si nuca

Strudel cu mar si nuca

Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie

4 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alina Gabriela B.

    Alina Gabriela B. (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

    Arata excelent...cred ca a fost si foarte gustoasa! Salvez reteta :)

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

    Foarte bunaaaaaaa!

  • Fara foto

    Adriana Obersterescu , 24 iunie 2013

    AM O RETETA DE CIOCOLATA CARE NU DA GRES 1KG ZAHAR SE FIERBE CU 14 LINGURI DE APA PANA SE TOPESTE ZAHARUL SE ADAUGA 1 PACHET RAMA TAIAT BUCATELE SE IA DE PE FOC SI SE ADAUGA JUMATATE KG LAPTE PRAF AMESTECAT CU CACAO SE PUNE IN TAVA UNSA.CAND SE INTARESTE SE TAIE BUCATI.

    • Fara foto

      Lidia Bortoi , 26 mai 2013

      nu am inteles folosesti si faina sau nu. eu am facut aceasta reteta si ciocolata nu a fost tocmai tare dar ca gust e buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 900 g de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 200 g de unt
  • 500 g de lapte praf
  • 100 g de cacao
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 2 linguri de Amaretto
  • 1 linguriţă coajă de portocală
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 100 g de nuci
  • 100 g de alune
  • 2 linguri de nucă de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Alina Gabriela B. (Chef de cuisine)

Arata excelent...cred ca a fost si foarte gustoasa! Salvez reteta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Martipan cu gust de merisoare