autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

CIOCOLATA DE CASA

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2008

Ingrediente
750 gr lapte praf, 600 gr zahar, 250 gr stafide, 350 gr cacao, 5 pliculete zahar vanilat, 350 gr margarina Rama, 200 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Zaharul si apa se pun la clocot pana se formeaza un sirop asemeni dulcetii. Separat se amesteca margarina, laptele praf si cacao pana se formeaza o pasta omogena. Adaugam siropul, stafidele, zaharul vanilat si amestecam foarte bine.
Punem continutul in recipiente care pot fi acoperite si dam la frigider sau la rece pentru 12 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCOLATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

Pune laptele la fiert si amesteca cu zaharul pana se topește, apoi adaugă cacao! O poți pune

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Imi place!Te servesc si eu cu o bomboana din ciocolata de casa.

  • Fara foto

    Gabriel , 28 octombrie 2009

    Evitati margarina, este mai nesanatoasa decat untul. Eventual folositi unt pe care sa il obtineti dumneavoastra din smantana batuta(de tara, din piata sau vrac).

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Pai sigur, fara lapte praf nu se face!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Eu pun margarina in sirop iar dupa ce se topeste adaug cacaoa si laptele praf.

    • Fara foto

      Sorina Precup (Bucatar) , 05 septembrie 2008

      Trebuie neaparat lapte praf?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 750 gr lapte praf
  • 600 gr zahar
  • 250 gr stafide
  • 350 gr cacao
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 350 gr margarina Rama
  • 200 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Imi place!Te servesc si eu cu o bomboana din ciocolata de casa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Savarine