autor:

Viviana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Ciocolata de casa

Autor: Viviana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viviana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
500gr lapte praf, 50 gr cacao, 150gr zahar, 5 linguri margarina, 3 lingurite de cafea ness, 100 gr apa, 20 gr nuca cocos

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

48 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune laptele praf,cacao si margarina. Se amesteca bine iar aparte,intr-un ibric pe foc se pune zaharul cu apa si se lasa pana devine un sirop. Pe urma in acel sirop pe foc se pune cafeaua ness. Se amesteca pana se topeste ness-ul si se toarna in bolul cu laptele praf,cacao si margarina. Se omogenizeaza totul pana devine o pasta cat de cat groasa. Inainte de a fi asezata in platouri sau forme se ung acestea cu margarina si dupa se torna pasta de ciocolata.Presari deasupra nuca de cocos si o dai la frigider pentru 24 de ore. pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem

37 voturi    32 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

Pune laptele la fiert si amesteca cu zaharul pana se topește, apoi adaugă cacao! O poți pune

2 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    E o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!Eu mai pun ciocolata in formele de la cutiile de bomboane.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Buna ideea cu ness, voi incerca!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Felicitari,Viviana!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Este foarte buna ciocolata de casa !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Foarte foarte bine arata.

    • Nadia , 18 august 2009

      E buna ciocolata de casa... Nu se compara cu ce se gaseste in comert.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Felicitari...Indiferent de reteta,ciocolata de casa este delicioasa...

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      E super reteta ta de cioco...eu in loc de margarina pun unt si mai adaug lapte praf:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

48 voturi

Ingrediente

  • 500gr lapte praf
  • 50 gr cacao
  • 150gr zahar
  • 5 linguri margarina
  • 3 lingurite de cafea ness
  • 100 gr apa
  • 20 gr nuca cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Viviana
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi

84 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Savarina cu galzura de ciocolata

Savarina cu galzura de ciocolata

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina

12 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Granita de capsuni

Granita de capsuni

Capsunile spalate si taiate in patru se pun in blender cu toate ingredientele de mai sus. Dupa ce

6 voturi    10 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

E o bunatate !

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitura After Eight in Philips Multicooker