Ingrediente
225 gr unt, 360 lapte praf, 6 linguri cacao, 1 fiola esenta de rom, 1/2 fiola esenta de vanilie, 300 gr zahar, 150 ml apa
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
507 voturi
Mod de preparare
Cand zaharul s-a topit se adauga 75 gr unt.
Cand untul s-a topit se adauga 3 linguri cacao si 1/2 fiola esenta de rom. Se ia de pe foc si se adauga 130 gr lapte praf.
Se pune intr-o tava mica si se lasa la racit 10 minute , timp in care se prepara ciocolata alba.
Se pune pe foc la fel ca la cea neagra, apa cu zaharul, cand s-a topit zaharul se adauga untul si esenta de vanilie. Se ia de pe foc si se adauga 100 gr lapte praf.
Se toarna peste ciocolata neagra din tava si se lasa la racit pana se face a doua portie de ciocolata neagra la fel ca si prima.
Se toarna aceasta peste ciocolata alba si se lasa sa se raceasca .
Daca vreti sa faceti o tava cat una normala de prajitura , dublati portiile.
Mara Nacu , 05 iunie 2013
super bun....
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012
Delicioasa si frumos prezentata...
elena28 (Bucatar) , 10 octombrie 2010
Am preparat si eu dupa aceasta reteta si a iesit foarte gustoasa. Va multumesc pentru ca ati publicat-o!
andreea , 03 iunie 2010
arata super bn...am so incerc si eu:X
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010
Pare tare buna si f reusita, imi place cum arata.
doryyyy , 18 mai 2010
sper sa fie buna:p
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Arata foarte bine!
constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Arata super .Felicitari !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Foarte frumoasa, buna, buna.
mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
Arata extraordinar!Eu pastrez cutiile de la bomboane si pun ciocolata in forme.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
Arata suuuuuper. Trebuie sa fie o bunatate.Felicitari si din partea mea!
loriblondi , 10 martie 2010
ciocolata de casa nu se face cu lapte praf nici nan si nici alt tip de lapte de la bebe. Se gaseste lapte praf raraul sau ceva de genul si ii la cutie de jumate kg. Cu ala iese un deliciu
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Excelent arata ciocolata ta!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
Arata intrun mare fel, nici nu am vazut asa aspectoasa ca a ta, felicitari.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
Arata foarte bine, sandytza, felicitari, am salvat reteta.
alexandra , 18 ianuarie 2010
nu aveti de ce sa va fie frica ca sa o faceti. Un sfat . Nu folositi lapte pentru praf bebe. E mai bun laptele praf normal si e si mai ieftin. Cand turnati ciocolata in tava dej trebuie sa fie destul de tare. Daca nu e tare , mai adaugati lapte praf s asa nu dati gres sigur. Eu cand am facut-o asta era asa de tare ca putem sa fac bilute daca vroiam. Nu curgea.
mihaela maria89 , 16 ianuarie 2010
mmmmmmmmmmmmmm ce sa mai zic,e delicioasa
mada14 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
vreau si eu so incerc doar ca imi este frica de rezultate
cristina i. (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009
Arata super!
maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009
Ce bine arata............si ce buna trebuie sa fie.
mac myra (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009
O delicatesa......
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009
Felicitari! Apetisanta ciocolata ta.
doina (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Am intrat pe site acum 1 ora in cautare de inspiratie pentru ceva dulce si bun si mi-a facut cu ochiul ciocolata de casa. Am pregatit-o de sezon estival, adica doar in culoarea bronzata, deoarece se apropie ora la care vine sotul meu de la serviciu si vreau sa-i fac o surpriza culinara. Nu am avut toata cantitatea de lapte praf si am completat cu nuca de cocos (multumesc comentatorilor pentru sugestie), cu stafide si cu nuca usor prajita. Am avut in casa lichior crema de cafea si am imbunatatit un pic aroma (in bucatarie miroase f apetisant). Multumesc mult Sandytzei pentru sugestie si va doresc tuturor sa va reuseasca tot ce va propuneti!
diana (Chef de cuisine) , 11 august 2009
Mariana lapte praf de bebe nu e bun pt ciocolata de casa, poate daca puneai o cantitate mai mare de lapte praf iti iesea...poate...nu trebuia sa o arunci , puteai pune cocos s-au biscuiti macinatai si ieseau niste bilute de cocos.
donici alexandra , 26 iulie 2009
Misto ciocolata!
sandytza (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009
Fetelor, din cate vad la multe nu vi s-a intarit ciocolata. E chestie de lapte praf. De pinde de care folositi. Eu nu folosesc de bebe eu folosesc nestle dar normal. In Ro nu mai stiu ce foloseam dar sa tineti cont ca inainte sa o puneti in tava trebuie sa fie destul de tare nu lichida. Asa ca daca nu e destul de tare mai adaugati lapte praf. Eu in tava am pus-o si am apasa-ti cu degetele sa se aseze bine. Deci puneti maimult lapte praf.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009
Foarte, foarte frumoasa!
ancuta postolache (Maestru bucatar) , 13 iulie 2009
In poza arata super, mie nu mi-a iesit chiar asa.
sandytza , 07 iulie 2009
Multumesc mult pentru aprecieri.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009
Arata minunat...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009
Felicitari!
Crystyna (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009
Felicitări v-a ieşit f. frumoasă Ciocolata de casă! Ce aspect frumos îi dă sâmburii de nucă!