autor:

ALINA BANICA

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Ingrediente
- 1 kg zahar, - 500 g lapte praf, - 200 g cacao neagra, - 250 g margarina Rama sau unt + 50 g, - 100 g stafide, - 100 ml lapte, - esenta de rom, - cocos,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

58 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu fund dublu se amesteca 250 g margarina si 1 kg de zahar, totul la foc mic sa nu se lipeasca;
2. Stafidele se inmoaie in 100 ml lapte fierbinte si se lasa 30 min;
3. Separat se cerne laptele praf cu cacaua si se amesteca;
4. Cand s-a topit zaharul, se adauga deasupra cacao si lapte praf, amestecand continuu, se mai adauga esenta de rom si stafidele;
5. Se unge o tava cu cele 50g de margarina, iar cand compozitia de ciocolata este gata se toarna in tava; cu cat e mai fierbinte cu atat se intinde mai bine, luand forma tavii;
6. La final se presara nuca de cocos pe deasupra pentru ornament;
7. Se scoate la rece si se taie dupa ce s-a intarit in romburi sau patratele;
8. Se poate pastra intr-o cutie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul se pune impreuna cu apa pe foc pana se obtine un sirop.Cacao se amesteca bine cu laptele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine):

    da! este reteta pe care o fac de fiecare data si iese foarte buna. in functie de gusturi se pot adauga alune, sau nuci, sau migdale, sau stafide combinate cu esente de rom sau vanilie. pe deasupra se poate presara nuca de cocos atunci cand este fierbinte. pofta buna!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    E gustoasa,dar cred totusi ca e cam mult zahar!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

58 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg zahar
  • - 500 g lapte praf
  • - 200 g cacao neagra
  • - 250 g margarina Rama sau unt + 50 g
  • - 100 g stafide
  • - 100 ml lapte
  • - esenta de rom
  • - cocos

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
mirey

mirey (Chef de cuisine)

E gustoasa,dar cred totusi ca e cam mult zahar!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins- 2 variante