autor:

ALINA BANICA

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Ingrediente
- 1 kg zahar, - 500 g lapte praf, - 200 g cacao neagra, - 250 g margarina Rama sau unt + 50 g, - 100 g stafide, - 100 ml lapte, - esenta de rom, - cocos,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

58 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu fund dublu se amesteca 250 g margarina si 1 kg de zahar, totul la foc mic sa nu se lipeasca;
2. Stafidele se inmoaie in 100 ml lapte fierbinte si se lasa 30 min;
3. Separat se cerne laptele praf cu cacaua si se amesteca;
4. Cand s-a topit zaharul, se adauga deasupra cacao si lapte praf, amestecand continuu, se mai adauga esenta de rom si stafidele;
5. Se unge o tava cu cele 50g de margarina, iar cand compozitia de ciocolata este gata se toarna in tava; cu cat e mai fierbinte cu atat se intinde mai bine, luand forma tavii;
6. La final se presara nuca de cocos pe deasupra pentru ornament;
7. Se scoate la rece si se taie dupa ce s-a intarit in romburi sau patratele;
8. Se poate pastra intr-o cutie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Ciocolata de casa cu nuci si arahide

Ciocolata de casa cu nuci si arahide

Am vazut articolul Ciocolata de casa si ni s-a facut o pofta, mama-mama. Mi-am adus aminte de reteta

86 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine):

    da! este reteta pe care o fac de fiecare data si iese foarte buna. in functie de gusturi se pot adauga alune, sau nuci, sau migdale, sau stafide combinate cu esente de rom sau vanilie. pe deasupra se poate presara nuca de cocos atunci cand este fierbinte. pofta buna!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    E gustoasa,dar cred totusi ca e cam mult zahar!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

58 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg zahar
  • - 500 g lapte praf
  • - 200 g cacao neagra
  • - 250 g margarina Rama sau unt + 50 g
  • - 100 g stafide
  • - 100 ml lapte
  • - esenta de rom
  • - cocos

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
mirey

mirey (Chef de cuisine)

E gustoasa,dar cred totusi ca e cam mult zahar!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura « Dunarea »