autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
400 g zahar, 200 ml apa, 200 g unt, 50 g cacao, 400 g lapte praf, alune

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

84 voturi

Mod de preparare

Apa si zaharul se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se ia de pe foc.
Se adauga untul taiat cuburi.
Dupa ce s a topit untul, se adauga laptele praf si cacaoa amestecate in prealabil.
Se adauga esenta de rom/migdale si alune/stafide.
Se da la rece intr o forma tapetata cu folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem

37 voturi    32 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

Pune laptele la fiert si amesteca cu zaharul pana se topește, apoi adaugă cacao! O poți pune

2 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Cipri , 16 septembrie 2018

    De ce nu se intāreste dupa ce am pus-o la rece?

  • nico , 13 septembrie 2018

    buna

  • Cerasela , 12 august 2017

    Super reteta a fost perfect doar ca eu am folosit 500 gr lapte praf. Recomand!

    • ana.. , 12 octombrie 2016

      CAT DE LEGAT TREBUIE SA FIE SIROPUL?

    • cristina , 27 noiembrie 2014

      A mea nu s.a intarit! Cam cat timp ii trebuie ca sa deviba tare?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!Eu mai amestec si un pic de ciocolata alba.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Imi place foarte mult

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      E delicioasa cu alune.

    • lumi , 18 ianuarie 2010

      este buna! Poti pune si stafide si coaja rasa de la 1 portocala si iese f aromata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult ciocolata de casa....Un deliciu..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

84 voturi

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 400 g lapte praf
  • alune

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

8 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

41 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Cipri

De ce nu se intāreste dupa ce am pus-o la rece?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere