autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
400 g zahar, 200 ml apa, 200 g unt, 50 g cacao, 400 g lapte praf, alune

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

70 voturi

Mod de preparare

Apa si zaharul se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se ia de pe foc.
Se adauga untul taiat cuburi.
Dupa ce s a topit untul, se adauga laptele praf si cacaoa amestecate in prealabil.
Se adauga esenta de rom/migdale si alune/stafide.
Se da la rece intr o forma tapetata cu folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cerasela , 12 august 2017

    Super reteta a fost perfect doar ca eu am folosit 500 gr lapte praf. Recomand!

  • Fara foto

    ana.. , 12 octombrie 2016

    CAT DE LEGAT TREBUIE SA FIE SIROPUL?

  • Fara foto

    cristina , 27 noiembrie 2014

    A mea nu s.a intarit! Cam cat timp ii trebuie ca sa deviba tare?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!Eu mai amestec si un pic de ciocolata alba.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Imi place foarte mult

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      E delicioasa cu alune.

    • Fara foto

      lumi , 18 ianuarie 2010

      este buna! Poti pune si stafide si coaja rasa de la 1 portocala si iese f aromata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult ciocolata de casa....Un deliciu..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

70 voturi

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 400 g lapte praf
  • alune

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

37 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Cerasela

Super reteta a fost perfect doar ca eu am folosit 500 gr lapte praf. Recomand!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pepene galben