Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de consistenţa unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifică consistenţa acesteia cu ajutorul unei linguriţe.
Separat topiţi untul şi lăsaţi-l la răcit.
Când aveţi consistenţa necesară trageţi de pe foc şi turnaţi în câteva reprize, amestecând cu grija şi vârtos, laptele praf şi cacaoa. E bine ca acestea să fie deja amestecate în prealabil. După ce aţi încorporat şi omogenizat întreaga cantitate de lapte praf şi cacao, adăugaţi esenţa de rom şi untul topit. Amestecaţi bine.
Apoi turnaţi totul într-o tava unsă bine cu unt. Turnaţi un strat, apoi puneţi stafidele şi turnaţi restul de compoziţie deasupra. E indicat ca stafidele să le ţineţi 10 minute în esenţă de rom sau şi mai bine în rom.
Daţi totul la rece până a doua zi.
Yummi-yummi.... Poftă Bună!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii