autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
400 gr zahăr, 150 ml apă, 250 gr lapte praf, 100 gr unt, 50 gr cacao, 1 fiolă de esenţă de rom, stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de consistenţa unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifică consistenţa acesteia cu ajutorul unei linguriţe.

Separat topiţi untul şi lăsaţi-l la răcit.

Când aveţi consistenţa necesară trageţi de pe foc şi turnaţi în câteva reprize, amestecând cu grija şi vârtos, laptele praf şi cacaoa. E bine ca acestea să fie deja amestecate în prealabil. După ce aţi încorporat şi omogenizat întreaga cantitate de lapte praf şi cacao, adăugaţi esenţa de rom şi untul topit. Amestecaţi bine.

Apoi turnaţi totul într-o tava unsă bine cu unt. Turnaţi un strat, apoi puneţi stafidele şi turnaţi restul de compoziţie deasupra. E indicat ca stafidele să le ţineţi 10 minute în esenţă de rom sau şi mai bine în rom.

Daţi totul la rece până a doua zi.

Yummi-yummi.... Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem

37 voturi    32 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

Pune laptele la fiert si amesteca cu zaharul pana se topește, apoi adaugă cacao! O poți pune

2 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 400 gr zahăr
  • 150 ml apă
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 1 fiolă de esenţă de rom
  • stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

14 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza de vaci