autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2008

Ingrediente
800-900 grame de zahar, 250 ml apa, 50 g cacao, 1 pachet margarina, 500 g lapte praf, o farfurie de nuci sau alune macinate

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

130 voturi

Mod de preparare

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute se pun treptat in sirop. Se ia oala de pe foc, dupa care se incorporeaza margarina si nuca.
Se unge o tava cu margarina, se intinde in ea un celofan umed, se rastoarna ciocolata, se niveleaza dupa care se tine la frigider pana se intareste astfel incat sa poata fi proportionata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga

21 voturi    15 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Ciocolata de casa in cornete de inghetata

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe

13 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • nicoleta

    nicoleta (Maestru bucatar):

    f.buna a iesit ciocolata,am pus o intre foi de napolitana .ffff buna este reteta ,m a dus cu gandul in copilaria mea cand cumparam batoane de ciocolata,acest gust il aveau.felicitari celui care a postat reteta.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    mmm .. ce buna, ador ciocolata, mai ales de casa !

  • Fara foto

    GIOVANNY73 , 17 iunie 2010

    bine k ai pus si pozele, altfel nu ne puteam da seama cind sa incorporam margarina, IN REST MI-AI FACUT POFTA, MAINE MA DUC SA CUMPAR INGREDIENTELE NECESARE.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Este preferata mea...un deliciu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      E un desert gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba deasupra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

130 voturi

Ingrediente

  • 800-900 grame de zahar
  • 250 ml apa
  • 50 g cacao
  • 1 pachet margarina
  • 500 g lapte praf
  • o farfurie de nuci sau alune macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

222 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Placinta clasica cu mere

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

21 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post

vera (Chef de cuisine)

mmm .. ce buna, ador ciocolata, mai ales de casa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cacao, visine si capsune