Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam untul, amestecam sa se topeasca, apoi adaugam romul.
Intr-un castron, cernem laptele praf cu cacaoa impreuna.
Alunele le prajim cateva minute la cuptor, la foc iute. Le curatam de coji si le lasam sa se raceasca.
In vasul cu lapte praf, incepem sa turnam din siropul de zahar, amestecand continuu cu un tel para. Adaugam alunele si stafidele si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, (exceptand alunele si stafidele) inchegata, si care se dezlipeste usor de pe vas.
Pregatim forme (din silicon,preferabil) in care am presarat ornamente de ciocolata, apoi turnam ciocolata. Lasam la rece sa se inchege.
Cand vrem sa servim, portionam cu un cutit ascutit umezit cu un pic de apa rece.
Este o bunatate! Simplu si rapid de pregatit, necesita un pic de rabdare ca sa se inchege :))))
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii