autor:

BakeUpArtist

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Ciocolata de casa

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2016

Ingrediente
- 250 g lapte praf integral, - 120 g unt, - 50 g cacao, - 100 ml apă, - 150 g zahăr, - 1 plic zahăr vanilat, - 1 linguriță extract sau esență de vanilie, - 50 g alune prăjite, - 1 lingură stafide, - 30 g nuci prăjite, - un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul. Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia. Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine. După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă. Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem

37 voturi    32 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

Pune laptele la fiert si amesteca cu zaharul pana se topește, apoi adaugă cacao! O poți pune

2 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 250 g lapte praf integral
  • - 120 g unt
  • - 50 g cacao
  • - 100 ml apă
  • - 150 g zahăr
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • - 1 linguriță extract sau esență de vanilie
  • - 50 g alune prăjite
  • - 1 lingură stafide
  • - 30 g nuci prăjite
  • - un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura magica