Intr-o cratita se pune untul,zaharul,apa si zeama de lamiie.Se pune(cratita) pe aburi,mestecind tot timpul,pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc,putin si se adauga laptele praf si cacaua(NEAPARAT cernute), migdalele si cojile de portocale.
Se pune,iar pe aburi,se amesteca f.bine;se lasa pe aburi,doar sa se infierbinte.Pe urma,se ia de pe aburi si se pune vanilia si esenta de rom;daca doriti o aroma ,mai puternica de portocala,se pune niste esenta de portocale.Se amesteca f.bine(aveti grija:compozitie e putin tare),apoi se pune intr-o tava de cca
30/30 cm,unsa cu unt,cu grosime de cca 1,5 cm.
In tava,ciocolata se preseaza si se netezeste,cu mina.
Eu,n-am avut,asa ca am folosit 2 tavi.Una de cca 25/18 cm si cealalta de cca 19/12 cm.
Apoi,se pune in frigider.Se lasa cam 24 de ore.Dupa aceea,se taie(de preferat cu un cutit fierbinte;infierbintam cutitul,in apa fierbinte),in bucatele de cca 2,5/2,5.
Timpului de preparare,nu adaug timpul de racire.
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii