autor:

husni

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Ciocolata de casa,cu aroma de portocala

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 octombrie 2010

Ingrediente
Ciocolata de casa se prepara in f.multe feluri.Va dau reteta mea.O fac de f.mult timp si reuseste sigur., Trebuie lucrat repede.Inconvienentul e ca trebuie lasata mult timp in frigider., Aceasta ciocolata nu e f.dulce., De obicei,o fac cu aroma de portocale,dar se poate face si cu alta aromao fac,mai rar,cu aroma de cirese:in loc de coji de portocale,se pun cirese confiate si esenta de cirese.In cazul acesta,se renunta la migdale., , -500 g zahar, -450-500 g lapte praf, -150 ml de apa, -30-40 g de migdale,decojite,maruntite(nu macinate)sau alune,nuci…., -3-4 lingurite de coji de portocale: http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/coji-de-portocale-gem-pentru-prajituri-budinci.html sau 1-2 lingurite de coji de portocale confiate, -100 g de cacao, -100 g de unt, -15-20 ml de zeama de lamiie(zeama de lamiie,se pune,sa nu se zahariseasca), -esenta de rom(dupa gust), -1 lingurita de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

118 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul,zaharul,apa si zeama de lamiie.Se pune(cratita) pe aburi,mestecind tot timpul,pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc,putin si se adauga laptele praf si cacaua(NEAPARAT cernute), migdalele si cojile de portocale.
Se pune,iar pe aburi,se amesteca f.bine;se lasa pe aburi,doar sa se infierbinte.Pe urma,se ia de pe aburi si se pune vanilia si esenta de rom;daca doriti o aroma ,mai puternica de portocala,se pune niste esenta de portocale.Se amesteca f.bine(aveti grija:compozitie e putin tare),apoi se pune intr-o tava de cca
30/30 cm,unsa cu unt,cu grosime de cca 1,5 cm.
In tava,ciocolata se preseaza si se netezeste,cu mina.
Eu,n-am avut,asa ca am folosit 2 tavi.Una de cca 25/18 cm si cealalta de cca 19/12 cm.
Apoi,se pune in frigider.Se lasa cam 24 de ore.Dupa aceea,se taie(de preferat cu un cutit fierbinte;infierbintam cutitul,in apa fierbinte),in bucatele de cca 2,5/2,5.


Timpului de preparare,nu adaug timpul de racire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa,cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si menta

Chec cu ciocolata si menta

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    ador ciocolata cu aroma de portocale. este delicioasa

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Ce frumos e taiata,bunaaaaaaaaaa!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    M-am intors la ciocolata ta ca sa mai vad si eu ceva frumos taiat! hahahahha

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Ciocolata de casa! Minunata combinatia cu portocale

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

      Arata foarte bine ciocolata de casa, draga Cami.

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 16 mai 2012

      Sunt sigura ca este foarte gustoasa, am sa incerc neaparat reteta! Multumesc mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Foarte bine arata, nu am facut cam de mult.

    • Fara foto

      Ariadna (Maestru bucatar) , 15 ianuarie 2011

      Secretul la ciocolata de casa este .....sa nu fierbi siropul mai mult de 8 minute......mama mea face de 15 ani ciocolata si iese super....nu o pune la frigider niciodata....si foloseste un pachet de margarina... pofta buna....

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

      Am incercat ciocolata ta am pus tot afara de alune sau marog nuca, pt ca am vruto simpla am facut asa cum ai scris tu si chestia e ca nu sa intarit ciocolata am tinuto la frigider mul si bine. Spunemi te rog daca trebuia neaparat sa respect reteta pas cu pas? ms

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      Trebuie sa o fac si eu de sarbatori ,arata minunat :)*****.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!***** Cand eram copii aceasta ciocolata se gasea in comert sub numele de batoane de ciocolata.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      Nu am facut niciodata ciocolata in casa,sigur o sa in cerc sa fac reteta ta.....sper sa-mi iasa.....felicitari

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      Multumesc de aprecieri! Silvia,e f.usor si rapid,de facut;dar trebuie lucrat repede(dupa ce se pune laptele praf si cacaua).Doar timpul de racire(imbetonare hahaha),.e lung. Ramona,esti binevenita! Mari,sint sigura ca reteta Doinei e buna,dar,am mai spus(pe forum):e putin pretentioasa(la timp),si mi-e teama ca manajera mea(e cu gindul,acum,departe),n-o face,cum trebuie.Si eu sint cam perfectionista:nu accapt greseli.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      foarte bine arata cred ca ii si buna

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      Si reteta ta e foarte buna si aromata. Eu am facut-o pe a Doinitei, care nu e deloc rea. Am si eu o reteta de ciocolata de casa, bine-nteles fara poze. Tu ai o rabdare iesita din comun la bibilit. A iesit super frumoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      Aratã tare bine si sunt aromate!!! yummy si noi vrem :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      Simplu si foarte bun. Voi incerca in viitor. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      Arata tare bine.Nu am facut niciodata ciocolata in casa,dar cu reteta ta m-ai convins sa incerc si eu.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      arata foarte bine si cred ca e si gustoasa...trebuie sa o incerc si eu!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

118 voturi

Ingrediente

  • Ciocolata de casa se prepara in f.multe feluri.Va dau reteta mea.O fac de f.mult timp si reuseste sigur.
  • Trebuie lucrat repede.Inconvienentul e ca trebuie lasata mult timp in frigider.
  • Aceasta ciocolata nu e f.dulce.
  • De obicei,o fac cu aroma de portocale,dar se poate face si cu alta aromao fac,mai rar,cu aroma de cirese:in loc de coji de portocale,se pun cirese confiate si esenta de cirese.In cazul acesta,se renunta la migdale.
  • -500 g zahar
  • -450-500 g lapte praf
  • -150 ml de apa
  • -30-40 g de migdale,decojite,maruntite(nu macinate)sau alune,nuci….
  • -3-4 lingurite de coji de portocale: http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/coji-de-portocale-gem-pentru-prajituri-budinci.html sau 1-2 lingurite de coji de portocale confiate
  • -100 g de cacao
  • -100 g de unt
  • -15-20 ml de zeama de lamiie(zeama de lamiie,se pune,sa nu se zahariseasca)
  • -esenta de rom(dupa gust)
  • -1 lingurita de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

ador ciocolata cu aroma de portocale. este delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cupcakes cu mascarpone si flori din ananas