autor:

tania

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa cu nuca

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Ingrediente
500 g zahar, 150 ml apa, 50 g cacao, 150 g unt, 250 g lapte praf, esenta de rom, 150 g miez nuca

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare. Pentru mine ciocolata de casa este una din prajiturile cu " gustul copilariei", este un desert foarte simplu, economic si mereu bine primit de copii si chiar de adulti. Sa trecem acum la modul de preparare..!Apa si cu zaharul le vom pune la fiert intr-o cratita si le vom lasa pana se formeaza un sirop, iar la suprafata lui va aparea putina spuma si siropul va incepe sa se ingroase putin. Il vom da deoparte sa se racesca putin, apoi vom adauga untul. Amestecam foarte bine pana compozitia se omogenizeaza perfect. Separat, vom amesteca laptele praf cu pudra de cacao, apoi o vom turna treptat in sirop, amestecand permanent ca sa nu se faca cocoloase.Vom adauga esenta de rom dupa gust si miezul de nuca, care a fost in prealabil prajit putin in cuptor si taiat in bucati mai mari. Amestecam totul bine, iar compozitia de ciocolata obtinuta o vom turna in tava care a fost tapetata cu hartie de copt. Mai intai vom turna jumatate din cantitate de ciocolata peste care vom presara uniform nuca taiata, pe intreaga suprafata a tavii, iar deasupra vom turna cealalta jumatate de ciocolata. Nivelam suprafata cat mai uniform, ca in final ciocolata noastra sa aiba un aspect cat mai frumos. Daca dorim ca ciocolata noastra sa aiba o grosime mai mare vom folosi o tava cu dimensiuni mai mici si invers. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 26x34cm. Dupa ce am terminat o vom da la frigider sa se intareasca, iar dupa ce s-a intarit complet o vom portiona dupa preferintele noastre. Am obtinut o ciocolata gustoasa, aromata si in acelasi timp sanatoasa. Eu am folosit nuci, dar voi puteti folosi, alune de pamant, stafide, merisoare, nuca de cocos...etc.

Va doresc

Pofta buna!

Specific: Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Inainte de a incepe pregatiti tava in care veti pune ciocolata prin tapetarea ei cu ulei si foaie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca prajita

Ciocolata de casa cu nuca prajita

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. Asadar, punem zaharul

34 voturi    21 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gratiela giango , 09 ianuarie 2018

    F. gustos si aspectuos

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 150 ml apa
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 250 g lapte praf
  • esenta de rom
  • 150 g miez nuca

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Gratiela giango

F. gustos si aspectuos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
PANDISPAN