autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă în două culori

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Ingrediente
150 ml lapte, 10 linguri cu zahăr, 150 g unt 82-85%, 270 g lapte praf, 3 linguri cu cacao, migdale pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.



Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat. Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.



Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l.



Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf. Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat.



Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi.



Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore.



Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în două culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata, visine si banane  (de post)

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful

3 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi americane

Gogosi americane

De mult vreau sa gasesc aceasta reteta si acum cateva zile am gasit-o online...am incercat-o si este

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 18 februarie 2015

    Așa-i de bună cioco asta, Lăurico, de-aș mânca-o zilnic. :))

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2015

    Yummy!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
  • migdale pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Așa-i de bună cioco asta, Lăurico, de-aș mânca-o zilnic. :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Muffins