autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă în două culori

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Ingrediente
150 ml lapte, 10 linguri cu zahăr, 150 g unt 82-85%, 270 g lapte praf, 3 linguri cu cacao, migdale pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.



Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat. Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.



Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l.



Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf. Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat.



Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi.



Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore.



Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în două culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete de la mama

Cornulete de la mama

Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina.

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta

45 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 18 februarie 2015

    Așa-i de bună cioco asta, Lăurico, de-aș mânca-o zilnic. :))

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2015

    Yummy!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
  • migdale pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Așa-i de bună cioco asta, Lăurico, de-aș mânca-o zilnic. :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)