autor:

Rita Ilieș

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă în două culori

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2015

Ingrediente
150 ml lapte, 10 linguri cu zahăr, 150 g unt 82-85%, 270 g lapte praf, 3 linguri cu cacao, migdale pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.



Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat. Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.



Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l.



Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf. Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat.



Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi.



Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore.



Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în două culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes cu banane

Cupcakes cu banane

Luati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita,

5 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu afine

Chec cu afine

Separam ouale si batem albusurile spuma tare, cu un varf de sare. Cand spuma este tare , adaugam

12 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 18 februarie 2015

    Așa-i de bună cioco asta, Lăurico, de-aș mânca-o zilnic. :))

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2015

    Yummy!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
  • migdale pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

15 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Așa-i de bună cioco asta, Lăurico, de-aș mânca-o zilnic. :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi