autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

Ciocolata si bomboane de casa

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
75 ml apa, 25 g lichior(cirese amare), 200 g zahar, un pachet lapte praf(130 g), 10 nuci, 50 g cacao, 100 g unt topit si racit, 100 gr ciocolata menaj alba

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop gros,se adauga lichiorul si se mai fierbe un pic.Se ia de foc si se adauga laptele praf,cacaoa,untul si nucile.Aceasta compozitie se pune in forme pentru bomboane(o cutie in care au fost bomboane)si in tava(cu folie) pentru ciocolata. Se topeste ciocolata alba si se pune peste ciocolata neagra. Se lasa la frigider cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata si bomboane de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte si fructe confiate

Orez cu lapte si fructe confiate

Se taie cubulete fructele confiate. Se spala bine cele 2 cani de orez, iar cei 2 litri de lapte se

5 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Prajitura cu crema de branza si zmeura

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Georgiana Cosac

    Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Par delicioase!

  • Fara foto

    Alina , 15 martie 2010

    Nadia Maria, ca sa ti se intareasca, nu trebuie mai mult lapte praf sau unt! Secretul consta in siropul care-l faci. Daca nu il lasi sa fiarba cat trebuie, de aceea nu se leaga, nu se intareste! Poti verifica siropul astfel: iti iei un paharel mic transparent, in care pici o picatura de sirop. Cand aceasta se face ca un cristal pe fundul paharului, inseamna ca siropul este fiert suficient . Abia apoi poti sa continui reteta!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata foarte bime, Si ce idee cu tavita de la bomboane. Super. Ciocolata neagra mi se pare putin cam lichida , se intareste?ca la reteta ce o am eu e mult mai mult lapte praf si unt si nu se intareste ca si o ciocolata din comert. Felicitari am sa incerc aceasta reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Felicitari! Ai votul meu

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      la fel prepar si eu! Sunt delicioase!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      waw ,ce minunatie,arata bine de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 75 ml apa
  • 25 g lichior(cirese amare)
  • 200 g zahar
  • un pachet lapte praf(130 g)
  • 10 nuci
  • 50 g cacao
  • 100 g unt topit si racit
  • 100 gr ciocolata menaj alba

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Georgiana Cosac (Chef de cuisine)

Par delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Mini tarte cu mere