autor:

mirey

» » Dulciuri diverse

Ciocolata si bomboane de casa

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
75 ml apa, 25 g lichior(cirese amare), 200 g zahar, un pachet lapte praf(130 g), 10 nuci, 50 g cacao, 100 g unt topit si racit, 100 gr ciocolata menaj alba

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop gros,se adauga lichiorul si se mai fierbe un pic.Se ia de foc si se adauga laptele praf,cacaoa,untul si nucile.Aceasta compozitie se pune in forme pentru bomboane(o cutie in care au fost bomboane)si in tava(cu folie) pentru ciocolata. Se topeste ciocolata alba si se pune peste ciocolata neagra. Se lasa la frigider cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata si bomboane de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu margarete

Tort cu margarete

Pentru ca aveam in casa o cutie cu mascarpone, m-am gindit sa fac ceva dulce si pe baza de "repede". Am

3 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Georgiana Cosac

    Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Par delicioase!

  • Fara foto

    Alina , 15 martie 2010

    Nadia Maria, ca sa ti se intareasca, nu trebuie mai mult lapte praf sau unt! Secretul consta in siropul care-l faci. Daca nu il lasi sa fiarba cat trebuie, de aceea nu se leaga, nu se intareste! Poti verifica siropul astfel: iti iei un paharel mic transparent, in care pici o picatura de sirop. Cand aceasta se face ca un cristal pe fundul paharului, inseamna ca siropul este fiert suficient . Abia apoi poti sa continui reteta!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata foarte bime, Si ce idee cu tavita de la bomboane. Super. Ciocolata neagra mi se pare putin cam lichida , se intareste?ca la reteta ce o am eu e mult mai mult lapte praf si unt si nu se intareste ca si o ciocolata din comert. Felicitari am sa incerc aceasta reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Felicitari! Ai votul meu

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      la fel prepar si eu! Sunt delicioase!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      waw ,ce minunatie,arata bine de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 75 ml apa
  • 25 g lichior(cirese amare)
  • 200 g zahar
  • un pachet lapte praf(130 g)
  • 10 nuci
  • 50 g cacao
  • 100 g unt topit si racit
  • 100 gr ciocolata menaj alba

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Georgiana Cosac (Chef de cuisine)

Par delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Faguri